Foto: Göteborgs stad

Inbjudan till prekvalificering parallellt uppdrag

Publicerad: 2020-12-14

Serneke bjuder in till prekvalificering inför parallellt uppdrag för utveckling av Cirkus Lorensberg i Göteborg. Det parallella uppdraget sker i samarbete med Göteborgs Stad och Sveriges Arkitekter.

Uppdraget för detaljplanen innebär att skapa cirka 100 nya bostäder, verksamheter och ett parkeringsgarage, som ersätter dagens tillfälliga. Serneke vill i planarbetet pröva ett större antal bostäder och arbeta fram gestaltningsförslag i en samskapande process. Utifrån Sernekes roll som tilldelad exploatör bjuder de nu därför in till ett parallellt uppdrag i två steg:

Steg 1: Inbjudan till prekvalificering inför parallellt uppdrag för utveckling av Cirkus Lorensberg.

Steg 2: Genomförande av parallellt uppdrag för utvalda team.

Efter genomfört parallellt uppdrag kommer ett förslag att väljas ut för vidare bearbetning inom ramen för detaljplanearbetet och ligga till grund för de samrådshandlingar som ska tas.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: