Foto: Göteborgs stad

Inbjudan till prekvalificering parallellt uppdrag

Publicerad: 2020-12-14

Serneke bjuder in till prekvalificering inför parallellt uppdrag för utveckling av Cirkus Lorensberg i Göteborg. Det parallella uppdraget sker i samarbete med Göteborgs Stad och Sveriges Arkitekter.

Uppdraget för detaljplanen innebär att skapa cirka 100 nya bostäder, verksamheter och ett parkeringsgarage, som ersätter dagens tillfälliga. Serneke vill i planarbetet pröva ett större antal bostäder och arbeta fram gestaltningsförslag i en samskapande process. Utifrån Sernekes roll som tilldelad exploatör bjuder de nu därför in till ett parallellt uppdrag i två steg:

Steg 1: Inbjudan till prekvalificering inför parallellt uppdrag för utveckling av Cirkus Lorensberg.

Steg 2: Genomförande av parallellt uppdrag för utvalda team.

Efter genomfört parallellt uppdrag kommer ett förslag att väljas ut för vidare bearbetning inom ramen för detaljplanearbetet och ligga till grund för de samrådshandlingar som ska tas.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö
Tävlingar

Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö

Snart ordnar Värmdö kommun en allmän projekttävling om gestaltning av ett nytt vattentorn i Hemmesta i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad:
Nu startar idétävling för studenter
Tävlingar

Nu startar idétävling för studenter

Nu öppnar ”Weland Next Step” – en idétävling för alla Sveriges arkitektstudenter. Tävlingen arrangeras av Weland, och Sveriges Arkitekter har godkänt tävlingsprogrammet.
Publicerad:
Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord
Tävlingar

Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord

Nu är arkitekturtävlingen Bo2049 avgjord. Tävlingen arrangeras av Willa Nordic i samarbete med Sveriges Arkitekter och tidskriften RUM.
Publicerad: