Håll utkik – allmän tävling om cafébyggnad i Brunnsparken

Publicerad: 2022-06-29

I augusti/september startar en allmän tävling om gestaltningen av en cafébyggnad i Brunnsparken i Göteborg. Arrangör är Fastighetskontoret i Göteborgs stad i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Brunnsparken är ett välbesökt stadsrum i centrala Göteborg som fick en rejäl upprustning 2020. Caféet är en del i upprustningen – det ska göra Brunnsparken till ett än attraktivare mål för besökare och utgöra en trygg mötesplats.

Arrangören vill ge parken ett nytt blickfång och landmärke i den lilla skalan, som är iögonfallande genom en omsorgsfull gestaltning med hög arkitektonisk verkshöjd. Ambitionen är att byggnaden ska ha ett begränsat klimatavtryck utifrån ett livscykelperspektiv.

Syfte

Den allmänna tävlingen ska resultera i ett väl gestaltat och genomförbart förslag till café i Brunnsparken. Arrangörens avsikt är att handla upp konsulttjänster för arkitektur av det team som vinner, för fortsatt uppdrag att projektera cafébyggnaden.

Mer info kommer i augusti här på arkitekt.se!

Foto: Göteborgs stad

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Student ideas competition – design a rehabilitation centre
Tävlingar

Student ideas competition – design a rehabilitation centre

The International Union of Architects (UIA) has launched the Next Generation of Stroke Rehabilitation Centres international single stage student ideas competition open to all students in architecture of the world.
Publicerad:
Vinnare i tävling om väderskydd är avgjord
Tävlingar

Vinnare i tävling om väderskydd är avgjord

Vänta under trädet av Gottlieb Paludan Architects vinner Västra Götalandsregionens tvåstegstävling. Uppgiften har gått ut på att skapa ett koncept för väderskydd och hållplatser.
Publicerad: