Förbundet undersöker: Nyexaminerad? Hjälp oss stötta nya arkitekter!

Publicerad: 2021-05-04

Förbundet genomför just nu en undersökning av arbetsmarknadsläget för nyexaminerade arkitekter. Stort tack till er som redan svarat på enkäten! Vi vill be er som ännu inte svarat att hjälpa oss genom att lägga några minuter på att besvara enkäten.

Era svar är viktiga för att förbättra förbundets kunskapsläge om hur inträdet på arbetsmarknaden fungerar för arkitekter.
Så här ligger det nämligen till: Förbundet har tillgång till statistik över arbetsmarknadsläget för de medlemmar som omfattas av a-kassa. Men många arkitekter i början av sin yrkesbana har ännu inte hunnit kvalificerat sig för a-kassa och får ta till andra strategier i konkurrensen om jobben.

Vi vill förbättra kunskapsläget om nyexaminerade arkitekters situation och ställer därför ett antal frågor till er som tagit examen mellan 2015-2021. Vissa har anställning, några har startat eget, andra pluggar vidare eller söker jobb. Hur är det för dig? Dina svar är självklart anonyma och vi kan inte koppla dina svar till dig som person.

Ju fler svar desto bättre kunskapsunderlag får förbundet och kan utifrån det anpassa rådgivningen och verksamheten för att stödja nyexaminerades inträde på arbetsmarknaden. Hjälp förbundet att stötta nya arkitekter i klivet in i yrkeslivet genom att besvara enkäten!

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
”Vi har kvar en process som ger trovärdighet”
Fackligt

”Vi har kvar en process som ger trovärdighet”

Sveriges Arkitekter, Sveriges Ingenjörer och Unionen har träffat ett nytt kollektivavtal med arbetsgivarorganisationen Innovationsföretagen. Det gäller för två år, 2023–2024.
Publicerad:
Tobias Olsson är invald i Sacos styrelse
Fackligt

Tobias Olsson är invald i Sacos styrelse

Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson har valts in som ny ledamot i Sacos styrelse.
Publicerad: