Det här gör Sveriges Arkitekter

Många arkitekter vill stötta sina kolleger i Ukraina. Här samlar vi upp frågor från dig som medlem, berättar vad förbundet gör och hur du kan hjälpa till.

Vi kommer regelbundet att uppdatera med information till arkitekter och studenter från Ukraina som söker skydd i Sverige. Vi ger råd till dig som är arkitekt om vad du kan bidra med och löpande informera om vad Sveriges Arkitekter gör. Det kommer även att finnas grundläggande information till nyanlända arkitekter från Ukraina.

Många vill stötta

Vi ser att många arkitekter vill stötta sina kolleger i Ukraina. Det kan ske genom ekonomiska bidrag till humanitära organisationer, volontärarbete i flyktingläger och genom att erbjuda tillfälligt boende och arbete i Sverige.
Sveriges Arkitekter har utsett Pehr-Mikael Sällström till särskild samordnare för att hantera alla de frågor som vi nu ställs inför.

Det här gör Sveriges Arkitekter

Anställda på Sveriges Arkitekters kansli deltar i manifestation varje onsdag klockan12.30 utanför Rysslands ambassad för demokratin i Ukraina och ett omedelbart stopp för Rysslands invasion. Sveriges Arkitekters ordförande talar onsdag 6 april kl 12.30. Alla är välkomna att ansluta. De som arrangerar detta är en grupp privatpersoner, fredsvänner och fredsaktivister som fördömer Putins krig mot Ukraina. De vill visa sitt stöd till det Ukrainska folket och den ryska och belarusiska demokratiska oppositionen.

Svenska design- och arkitekturorganisationer har startat en insamling för att stötta människor som drabbas av kriget i Ukraina. Var med och bidra till UNHCRs arbete tillsammans med oss! Alla gåvor till UNHCRs insamling för Ukraina under mars dubblas av Akelius Foundation.

Mer om krisen i Ukraina

Visa alla nyheter
Projekt – Framtidsbilder för Ukraina
Ukraina

Projekt – Framtidsbilder för Ukraina

Sveriges Arkitekter erbjuder stöd till arkitekter och planerare i Ukraina genom projektet Framtidsbilder för Ukraina.
Publicerad:
Stötta Ukraina och demokratin
Ukraina

Stötta Ukraina och demokratin

Sveriges Arkitekters förbundsordförande Emina Kovacic uppmanar alla att göra vad vi kan för att stötta Ukrainas befolkning och bidra till att öka demokratin runt om i världen.
Publicerad: