Gör som över 90 procent av Sveriges arkitekter: bli medlem i Sveriges Arkitekter! Medlemskapet sträcker sig genom hela karriären och ger en rad förmåner.

Sveriges Arkitekter organiserar alla arkitekter: arkitekt, inredningsarkitekt, landskapsarkitekt och planeringsarkitekt. Vi erbjuder ett medlemskap från studentlivet till pensionsåren som innehåller en rad förmåner.

Våra förmåner

Stöd i arbetslivetEn av de viktigaste medlemsförmånerna är individuell rådgivning. Våra jurister ger professionella råd och förhandlingshjälp i alla frågor som rör din anställning, exempelvis lön, tjänstledighet eller upphandlingar. De kan också företräda dig vid arbetsrättsliga förhandlingar och vid tvister i domstol.

InkomstförsäkringMed Sveriges Arkitekters inkomstförsäkring har du möjlighet att få 80% av din ordinarie inkomst vid arbetslöshet. Ersättningen gäller lön upp till 60 000 kronor per månad under som mest 120 dagar. För att få ta del av inkomstförsäkringen måste du även vara medlem i Akademikernas a-kassa.

Lön och statistik: Saco lönesök och Sveriges Arkitekters lönestatistik ger tillsammans en heltäckande och aktuell bild som är ett stöd inför löneförhandlingen.

BranschkunskapVarje år ger vi ut en branschrapport som sammanfattar och analyserar läget i arkitektbranschen. I rapporten presenteras unika resultat. Som ansluten företagsmedlem har du möjlighet att ta del av allt vårt branschmaterial.

FöretagsrådgivningVi ger affärsjuridik, rådgivning och förhandlingsstöd i alla frågor utom arbetsgivarrådgivning och skattefrågor till anslutna företag. Vi agerar även ombud i domstol.

KompetensutvecklingSom medlem kan du ta del av vårt växande kompetensutvecklingsutbud. Som en bas i vårt utbud finns kurserna Steg 1, 2 och 3. Därutöver har vi kortkurser inom aktuella områden, veckovisa frukostseminarier, chefsnätverk och mentorsprogram.

Tidningen ArkitektenSveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning kommer hem i brevlådan elva gånger per år.

YrkestitlarDet är enbart du som är medlem som har rätt att inneha någon/några av yrkestitlarna SAR/MSA, LAR/MSA, SIR/MSA och FPR/MSA, en viktig och användbar medlemsförmån.

Lokala aktiviteterDu blir automatiskt ansluten till en av förbundets lokalföreningar. Det ger dig ett nätverk och möjlighet att lyfta arkitektur- och yrkesfrågor med kollegor och i förbundet på lokal nivå.

Övriga förmåner

Sveriges Arkitekter samarbetar med olika aktörer för att ge dig som medlem fler förmåner, till exempel rabatt på bo- och medlemslån.

  • Samarbetet med Danske Bank ger dig som medlem i Sveriges Arkitekter exklusiva förmåner som kan stärka din vardagsekonomi. Du kan bland annat få en egen personlig rådgivare, kostnadsfria vardagstjänster i ett år och bolån med en konkurrenskraftig ränta.
  • Pensionssparande genom personlig rådgivning och förmånliga gruppförsäkringar specialiserat för dig som arkitekt hos AI Pension
  • Rabatt på försäkringar hos Folksam
  • Rabatt på medlemslån och bolån hos SEB. Det bolåneerbjudande som SEB lämnar till Sacoförbundens medlemmar förbättrades i november 2016 och ger en räntenedsättning på 0,5 procentenheter, mot tidigare 0,35 procentenheter. Läs mer här!
  • Rabatt på lån hos Swedbank
  • Elavtal hos Mälarenergi.