Din lön - Sveriges Arkitekter

Bli ett proffs på att löneförhandla med våra tips, få information om dina rättigheter och hitta relevant statistik i Saco lönesök. Här hittar du allt du behöver veta om din lön – oavsett om du är anställd eller student.

Alla våra bästa råd och tips inför lönesamtalet hittar du i Din Lön 2020

Du får vår löneenkät till din mejl

I oktober varje år skickar vi ut en löneenkät till alla våra medlemmar. Om du inte har fått något mejl från oss, har du kanske angivit en gammal eller felaktig mejladress. Eller inte lämnat någon mejladress alls. Inga problem! Hör av dig till oss på enkat@medlem.se med din nuvarande mejl. Eller logga in på Mina Sidor och ändra den på egen hand.

Mer om vårt arbete

Sveriges Arkitekter tecknar kollektivavtal om lön med arbetsgivarparten och där läggs grunden för lönesättning och lönesamtalen. Vi samlar in lönestatistik varje år som ger oss marknadens bästa kunskap om arkitekters löner. Lönerna läggs in i den gemensamma statistikbasen för alla akademikerförbund hos Saco Lönesök. Sveriges Arkitekter anser att lönen ska vara individuell och differentierad mellan grupper och individer. Lönen ska spegla din prestation i förhållande till dina och arbetsgivarens mål och ditt värde för arbetsgivaren. Årliga samtal mellan chef och medarbetare om prestation och lön är en förutsättning för en väl fungerande lönesättning. Det sker i såväl utvecklingssamtal som lönesamtal.