Sälja strategiskt mot privat marknad (Stockholm) - Sveriges Arkitekter

Datum

2019.11.12
kl. 09.00 - 17.00

Arrangör

Sveriges Arkitekter

Pris

7 900 kr exkl. moms, 50% rabatt på kursavgift för medlem i Företagarservice

Sista anmälningsdag har passerat

Rätt kunder är en viktig förutsättning för kvalitativ arkitektur. Sveriges Arkitekter erbjuder nu en intensiv endagsutbildning kring marknadsbearbetning och sälj. Efter utbildningen får du med dig konkreta verktyg kring säljprocessen mot den privata marknaden, säljarbete med fokus på att skapa jobb på kort sikt men även mer långsiktigt arbete som riktar sig mot nya marknader och/eller nya tjänster samt tips och trix kring sälj- och mötesteknik.

I utbildningens sista del påbörjar vi arbetet med en säljplan för den egna verksamheten. Det ingår också ett uppföljande arbetsmöte på det egna kontoret med kursledaren, motsvarande 3 timmar per deltagare. I detta möte finns det tillfällighet att titta närmare på det egna kontorets förutsättningar, inriktning och organisation

Efter kursen kan du mer om:

  • säljprocessen
  • konkreta verktyg för att få nya jobb på kort sikt
  • strategier för att nå nya marknader eller nya tjänsteerbjudanden
  • säljteknik – tips i säljmötet
  • verktyg att ta fram en säljplan för det egna kontoret.

Övrigt:
En enklare förberedelseuppgift innan kurstillfället ingår. Efter kursen ingår tre timmar uppföljning på det egna kontoret med kursledaren. Icke-medlemmar är välkomna i mån av plats, med 20 procent tilläggsavgift på kursavgiften. Lunch och fika ingår.

Kursen vänder sig till dig som:

  • Har jobbat minst 3-5 år och haft direkt kundkontakt i uppdrag, troligen som handläggare, uppdragsansvarig eller annan ledande position inom företaget.
  • Jobbar på ett kontor som vill förändra eller förnya sin kundstock, möta en ny marknad eller involvera fler i säljarbetet.

Kursledare
Jannice Johansson Steijner är VD & Arkitekt SAR/MSA med 15 års erfarenhet från ledande befattningar inom arkitektkontor, både som studiochef och VD. Jannice har även arbetat som marknadschef och affärsområdeschef, med fokus på strategiskt säljarbete. Hon har stor vana av att utbilda och coacha både individer och grupper med organisation och strategiarbete inom sälj. Tillsammans med djup branschkunskap och praktisk erfarenhet från flera typer av kontor och tjänster blir kunskapen relevant och  konkret anpassad för just arkitekter.

Så fungerar kursanmälan

  • Sveriges Arkitekters kurser och program har alltid ett minimikrav på antal deltagare. Om det inte är tillräckligt många anmälda ges inte kursen. Minimmikravet behöver fyllas senast 30 dagar innan kursstart. Därför är det viktigt att anmäla sig i tid!
  • En anmälan är bindande om inte avanmälan sker senast 30 dagar före kursstart
  • Har du till exempel anmält två medarbetare som inte kan närvara, går det bra att skicka två andra medarbetare. Så länge platserna fylls spelar det alltså ingen roll om det inte är samma personer som i anmälan.

Sista anmälningsdag har passerat