Att leda kreativa idéprocesser - Sveriges Arkitekter

Datum

2020.04.22 - 2020.04.23
kl. 09.00 - 17.00

Arrangör

Sveriges Arkitekter

Pris

14 750 kr exkl. moms

Vårens kurser inställda


En skicklig processledare är katalysator för en överenskommelse som alla deltagande skapar, utan att utvärdera. Att lära sig att leda olika yrkesgrupper med skilda mandat eller expertis, som inte nödvändigtvis har erfarenhet av kreativa processer, är en typ av uppdrag där arkitektens helhetsperspektiv kommer väl till pass. Kursen vänder sig till dig som vill ta större plats i detta lönsamma affärsområde.

Innehåll

Kursen Kreativa idéprocesser ger dig verktyg för att leda olika team i tidiga skeden – en viktig fas där projektets koncept och affär formas. Arkitektens vardag och verksamhet innebär att i högre utsträckning än förr leverera tjänster inom just processledning. Att processleda definieras här som att leda en initierad, mindre grupp. Kunskaperna du får i kursen kan också användas i interna processer och workshops och du får redskap att förmedla dina nya insikter till kollegor.

Vem får gå?

Kursen vänder sig till dig som är medlem i Sveriges Arkitekter, inklusive medlemmar i Företagarservice. Ingen förkunskap krävs men du bör arbeta i tidiga skeden och ha erfarenhet av strategiskt ledarskap. Kursen är relevant oavsett disciplin (SIR, SAR, LAR, FPR) eller om du arbetar i kommersiella eller offentliga uppdrag.

Det här får du

Du fördjupar kunskaperna i hur du motiverar andra och skapar ett samarbetsklimat som genererar nya idéer och gör grupper mer kreativa. Du får verktyg och tekniker som hjälper dig att med beprövade spelregler för idéutveckling förbereda och leda egna idéprocesser.

Upplägg

Kursen omfattar två heldagar och en hemuppgift.

Om föreläsaren

Nina Engstrand.

Nina Engstrand är filosofie magister, lärare i grunden, men bytte till globala IT-branschen och har en executive MBA examen i ’Leading Innovation’ från Handelshögskolan i Stockholm. Nina har också skrivit böcker, utvecklat en app, coachat i kreativa idéprocesser och drivs av att hjälpa människor att se nya möjligheter.

Kursen är framtagen av Liza Rudolfsson – civilingenjören som blev en uppskattad managementkonsult. Lizas expertis ligger bland annat i innovationskultur i företag. Sveriges Arkitekter har sedan flera år anlitat Liza och hon är mycket omtyckt för sin förståelse för arkitektrollen i byggbranschen samt för sina engagerande metoder i undervisningen.

Anmälan/villkor

I kursavgiften ingår en uppföljning via Skype eller på det egna kontoret (inom Stockholm). Frukostfika, lunch och eftermiddagsfika ingår båda dagar.