Sök innovationsmedel och utveckla dig som arkitekt

Arkus och Sveriges Arkitekter har tillsammans tagit fram en utbildning med fokus på hur arkitekter kan bli bättre på att söka och få innovationsmedel.

Samhällets och byggsektorns utmaningar kräver en problemlösande och kunskapsdriven utveckling där arkitekter kan spela en nyckelroll. Arkitekter på arkitektkontor, kommuner, statliga myndigheter och i undervisningssektorn kan med praktiknära arkitekturforskning bidra till att lösa samhällsproblem och samtidigt berika den egna praktiken.

Under två kursdagar, klockan 11.00–15.00, utforskas ämnet praktiknära arkitekturforskning utifrån olika teman.

Moderatorer är Per-Anders Johansson SAR/MSA, SIR/MSA och Mustafa Sherif planeringsarkitekt.

Anmälan/villkor

Pris för båda seminarietillfällen, där lunch ingår, är 7 500 kronor. Rabatterat pris – 6 000 kronor för medlemmar i Sveriges Arkitekter och Företagarservice samt 4 500 kronor för medlemmar i Arkus. Priserna är exklusive moms.

14 september, kl 11–15 (lunch ingår)

Block 1 – Utlysning – med Olof Philipson SAR/MSA, utvecklingschef Gatun/ordförande i Arkus och Ann Legeby FPR/MSA och Tekn. Dr KTH.

Introduktion samt hur du hittar finansiering och avgör om det är en bra match. Samarbeten som ökar chansen att lyckas med en ansökan.

Block 2 – Ansökningsförfarande – med Jörgen Sjödin, tekn dr, forskningshandläggare Enheten för bebyggelse Energimyndigheten och Malin Belfrage, Arkitekt och Utvecklingsansvarig på White arkitekter.

Uppfylla formella krav i en ansökan. Förmedla relevanta kunskaper och resurser. Kostnadstäckning vid utlysningar från myndigheter och organisationer.

19 oktober kl 11–15 (lunch ingår)

Block 3 – Formulera ansökan – med Charlie Gullström, tekn dr. arkitekt SAR/MSA, forsknings- och innovationsstrateg för arkitektur på Sweco/Arkus och Sofia Wiberg PhD, KTH.

Utarbeta en genomarbetad och distinkt ansökan med budget. Formulera din idé språkligt och innehållsligt så att den är konkret nog att bedöma.

Block 4 – Uppföljning – med Annica Carlsson SAR/MSA, vd och partner Equator/Arkus och Dafni Sarakinis, Landskapsarkitekt LAR/MSA och Diplomerad strateg – hållbar samhällsplanering och stadsutveckling på Tengbom.

Redovisa resultat i förhållande till formella krav. Dels den formella slutrapporten, dels att beskriva resultatet för en bredare allmänhet eller målgrupp.

Sista anmälningsdatum 25 augusti – begränsat antal platser!

Relaterade kurser

Visa alla kurser
Försäljning för arkitekter
Webbutbildning

Försäljning för arkitekter

Sveriges Arkitekter erbjuder en webbaserad kurs i försäljning för dig som vill vässa din förmåga att sälja in arkitekttjänster.

Datum::Digital – gå när du vill!
En introduktion till projektering
Webbutbildning

En introduktion till projektering

Sveriges Arkitekter erbjuder en webbaserad kurs i projektering för dig som vill bli trygg i byggprocessens skeden från tidig skiss fram till genomförande.

Datum::Digital – gå när du vill!
Steget till eget
Webbutbildning

Steget till eget

Många drömmer att någon gång i yrkeslivet prova på att vara egen företagare. Det här är en utbildning för dig som vill veta vad som är viktigt att ha koll på innan du tar steget till eget.

Datum::Digital – gå när du vill!