Sök innovationsmedel och utveckla dig som arkitekt

Arkus och Sveriges Arkitekter har tillsammans tagit fram en utbildning med fokus på hur arkitekter kan bli bättre på att söka och få innovationsmedel.

Samhällets och byggsektorns utmaningar kräver en problemlösande och kunskapsdriven utveckling där arkitekter kan spela en nyckelroll. Arkitekter på arkitektkontor, kommuner, statliga myndigheter och i undervisningssektorn kan med praktiknära arkitekturforskning bidra till att lösa samhällsproblem och samtidigt berika den egna praktiken.

Under två kursdagar, klockan 11.00–15.00, utforskas ämnet praktiknära arkitekturforskning utifrån olika teman.

Moderatorer är Per-Anders Johansson SAR/MSA, SIR/MSA och Mustafa Sherif planeringsarkitekt.

Anmälan/villkor

Pris för båda seminarietillfällen, där lunch ingår, är 7 500 kronor. Rabatterat pris – 6 000 kronor för medlemmar i Sveriges Arkitekter och Företagarservice samt 4 500 kronor för medlemmar i Arkus. Priserna är exklusive moms.

14 september, kl 11–15 (lunch ingår)

Block 1 – Utlysning – med Olof Philipson SAR/MSA, utvecklingschef Gatun/ordförande i Arkus och Ann Legeby FPR/MSA och Tekn. Dr KTH.

Introduktion samt hur du hittar finansiering och avgör om det är en bra match. Samarbeten som ökar chansen att lyckas med en ansökan.

Block 2 – Ansökningsförfarande – med Jörgen Sjödin, tekn dr, forskningshandläggare Enheten för bebyggelse Energimyndigheten och Malin Belfrage, Arkitekt och Utvecklingsansvarig på White arkitekter.

Uppfylla formella krav i en ansökan. Förmedla relevanta kunskaper och resurser. Kostnadstäckning vid utlysningar från myndigheter och organisationer.

19 oktober kl 11–15 (lunch ingår)

Block 3 – Formulera ansökan – med Charlie Gullström, tekn dr. arkitekt SAR/MSA, forsknings- och innovationsstrateg för arkitektur på Sweco/Arkus och Sofia Wiberg PhD, KTH.

Utarbeta en genomarbetad och distinkt ansökan med budget. Formulera din idé språkligt och innehållsligt så att den är konkret nog att bedöma.

Block 4 – Uppföljning – med Annica Carlsson SAR/MSA, vd och partner Equator/Arkus och Dafni Sarakinis, Landskapsarkitekt LAR/MSA och Diplomerad strateg – hållbar samhällsplanering och stadsutveckling på Tengbom.

Redovisa resultat i förhållande till formella krav. Dels den formella slutrapporten, dels att beskriva resultatet för en bredare allmänhet eller målgrupp.

Sista anmälningsdatum 10 september – begränsat antal platser!

Relaterade kurser

Visa alla kurser
Att sköta ett arkitektuppdrag
Kostnadsfri för medlemmar

Att sköta ett arkitektuppdrag

Välkommen till en kurs om hur man på ett professionellt sätt sköter ett arkitektuppdrag. Kursen vänder sig till nyutexaminerade och yngre arkitekter med relativt kort yrkeserfarenhet.

Datum::
Fullbokad
Cirkulär arkitektur för nyexaminerade arbetssökande – digitalt
Ny kurs för nyexade

Cirkulär arkitektur för nyexaminerade arbetssökande – digitalt

Sveriges Arkitekters kurs i cirkulär arkitektur riktar sig till dig som är nyexaminerad och arbetssökande. Vässa dina kunskaper inom cirkulär omställning och bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Datum::
Social hållbarhet i den byggda miljön – Göteborg
Kurs

Social hållbarhet i den byggda miljön – Göteborg

Hur kan vi planera och utveckla livsmiljöer för att så många som möjligt ska känna sig trygga, jämlika och ha en god livskvalitet? Genom att ha ett socialt hållbart tänk i processer kring stad, bostad, offentliga platser, utbildning med mera ökar vi förutsättningarna för inkluderande och rättvisa samhällen.

Datum::
Anmälan är stängd