Sök innovationsmedel och utveckla dig som arkitekt

Arkus och Sveriges Arkitekter har tillsammans tagit fram en utbildning med fokus på hur arkitekter kan bli bättre på att söka och få innovationsmedel.

Samhällets och byggsektorns utmaningar kräver en problemlösande och kunskapsdriven utveckling där arkitekter kan spela en nyckelroll. Arkitekter på arkitektkontor, kommuner, statliga myndigheter och i undervisningssektorn kan med praktiknära arkitekturforskning bidra till att lösa samhällsproblem och samtidigt berika den egna praktiken.

Under två kursdagar, klockan 11.00–15.00, utforskas ämnet praktiknära arkitekturforskning utifrån olika teman.

Moderatorer är Per-Anders Johansson SAR/MSA, SIR/MSA och Mustafa Sherif planeringsarkitekt.

Anmälan/villkor

Pris för båda seminarietillfällen, där lunch ingår, är 7 500 kronor. Rabatterat pris – 6 000 kronor för medlemmar i Sveriges Arkitekter och Företagarservice samt 4 500 kronor för medlemmar i Arkus. Priserna är exklusive moms.

14 september, kl 11–15 (lunch ingår)

Block 1 – Utlysning – med Olof Philipson SAR/MSA, utvecklingschef Gatun/ordförande i Arkus och Ann Legeby FPR/MSA och Tekn. Dr KTH.

Introduktion samt hur du hittar finansiering och avgör om det är en bra match. Samarbeten som ökar chansen att lyckas med en ansökan.

Block 2 – Ansökningsförfarande – med Jörgen Sjödin, tekn dr, forskningshandläggare Enheten för bebyggelse Energimyndigheten och Malin Belfrage, Arkitekt och Utvecklingsansvarig på White arkitekter.

Uppfylla formella krav i en ansökan. Förmedla relevanta kunskaper och resurser. Kostnadstäckning vid utlysningar från myndigheter och organisationer.

19 oktober kl 11–15 (lunch ingår)

Block 3 – Formulera ansökan – med Charlie Gullström, tekn dr. arkitekt SAR/MSA, forsknings- och innovationsstrateg för arkitektur på Sweco/Arkus och Sofia Wiberg PhD, KTH.

Utarbeta en genomarbetad och distinkt ansökan med budget. Formulera din idé språkligt och innehållsligt så att den är konkret nog att bedöma.

Block 4 – Uppföljning – med Annica Carlsson SAR/MSA, vd och partner Equator/Arkus och Dafni Sarakinis, Landskapsarkitekt LAR/MSA och Diplomerad strateg – hållbar samhällsplanering och stadsutveckling på Tengbom.

Redovisa resultat i förhållande till formella krav. Dels den formella slutrapporten, dels att beskriva resultatet för en bredare allmänhet eller målgrupp.

Sista anmälningsdatum 10 september – begränsat antal platser!

Relaterade kurser

Visa alla kurser
En introduktion till projektering
Just nu – 20 % rabatt

En introduktion till projektering

Sveriges Arkitekter erbjuder en webbaserad kurs i projektering för dig som vill bli trygg i byggprocessens skeden från tidig skiss fram till genomförande.

Datum::Digital – gå när du vill!
PBL för privatpraktiserande arkitekter
Webbutbildning

PBL för privatpraktiserande arkitekter

Den här webbutbildningen riktar sig i första hand till dig som är privatpraktiserande arkitekt. Den kan också vara till nytta för dig som jobbar som teknisk konsult eller i byggbranschen och vill lära dig mer om PBL och byggreglerna.

Datum::Digital – gå när du vill
PBL för landskapsarkitekter
Webbutbildning

PBL för landskapsarkitekter

Den här webbutbildningen riktar sig till dig som jobbar som landskapsarkitekt, eller till exempel som landskapsingenjör, och som kommer i kontakt med plan- och bygglagstiftningen vid utformning av utemiljöer, gator, parker och landskap.

Datum::Digital – gå när du vill