Lär dig miljöberäkna

Utbildningen är en nybörjarutbildning som handlar om hur du kan klimatberäkna och redovisa klimatpåverkan från byggnader. I samarbete med IVL Svenska Miljöinstitutet erbjuder Sveriges Arkitekter 20 procent i medlemsrabatt på utbildningar i miljöberäkning av byggnader.

Sveriges Arkitekter vill verka för att arkitektens helhetssyn är avgörande i tidiga skeden av projekt och att arkitekter står rustade med kunskapen och tjänsteerbjudanden som möter branschens behov i klimatomställningen.

20 procent medlemsrabatt 

Som medlem i Sveriges Arkitekter får du 20 procent rabatt. Ange rabattkod “SV-ARKITEKT” när du anmäler dig.

Om utbildningen

Utbildningen är uppdelad i tre delar där varje del är fristående. Dock krävs att man genomfört del 1 alternativt tagit del av motsvarande kunskap på annat sätt för att kunna gå övriga delar.

  • Del 1: Grundutbildning om byggnaders klimatpåverkan och klimatdeklaration
  • Del 2: Klimatdeklarera med Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg
  • Del 3: Granska en klimatdeklaration för en byggnad
Bild på Åsa Thrysin.
Åsa Thrysin, konsult och forskare på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Kursen leds av Åsa Thrysin som är konsult och forskare på IVL Svenska Miljöinstitutet inom gruppen Stadsbyggnad i Stockholm. Hon är involverad i forskningsprojekt, regeringsuppdrag och konsultuppdrag kopplat till klimatberäkningar och klimatdeklarationer av byggnader. Åsa jobbar bland annat med hur klimatberäkningar ska genomföras för olika skeden och typer av byggprojekt samt hur man kan implementera krav på klimatberäkningar för olika organisationer inom bygg- och fastighetssektorn.

Om IVL

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett fristående och oberoende forskningsinstitut inom miljö och hållbarhet. IVL arbetar med tillämpad forskning och konsultuppdrag som bidrar till att uppfylla såväl de globala hållbarhetsmålen som de svenska miljömålen. Se en film om IVL.

Relaterade kurser

Visa alla kurser
Försäljning för arkitekter
Webbutbildning

Försäljning för arkitekter

Sveriges Arkitekter erbjuder en webbaserad kurs i försäljning för dig som vill vässa din förmåga att sälja in arkitekttjänster.

Datum::Digital – gå när du vill!
En introduktion till projektering
Webbutbildning

En introduktion till projektering

Sveriges Arkitekter erbjuder en webbaserad kurs i projektering för dig som vill bli trygg i byggprocessens skeden från tidig skiss fram till genomförande.

Datum::Digital – gå när du vill!
Steget till eget
Webbutbildning

Steget till eget

Många drömmer att någon gång i yrkeslivet prova på att vara egen företagare. Det här är en utbildning för dig som vill veta vad som är viktigt att ha koll på innan du tar steget till eget.

Datum::Digital – gå när du vill!