Att sköta ett arkitektuppdrag

Välkommen till en kurs om hur man på ett professionellt sätt sköter ett arkitektuppdrag. Kursen vänder sig till nyutexaminerade och yngre arkitekter med relativt kort yrkeserfarenhet.

Du behöver inte sikta på att i framtiden bedriva egen verksamhet för att anmäla dig till kursen. Du får under kursen en bred bild av vad det innebär att sköta ett uppdrag avtalsmässigt och hur juridik, ekonomi och ansvar i övrigt ser ut. Det är kunskaper som alla arkitekter behöver och även om du är helt inställd på en anställning kommer du under ditt yrkesliv vid åtskilliga tillfällen få frågor om du vill och har möjlighet att göra ett uppdrag. Då är det bra att ha lite grundläggande kunskaper.

Ur programmet:

  • Hur ser juridiken i arkitektuppdraget ut?
  • Kunder och kundrelationer.
  • Hur skriver jag avtal och bekräftar ett uppdrag?
  • Vilket ansvar tar jag på mig?
  • Vanliga misstag och risker, fällor och fel i processen?
  • Hur räknar jag på uppdraget och tar betalt?

Kursledare är Staffan Carenholm, tidigare mångårig förbundsdirektör i Sveriges Arkitekter. Han har skrivit en rad böcker om arkitektföretagande och affärsutveckling i arkitektföretag och har under flera decennier bedrivit utbildning i de frågor som behandlas i kursen. Han är initiativtagare till Föreningen Byggande Arkitekter och har under många år varit arkitekternas och konsulternas representant i arbetet med en ny generation av konsult- och entreprenadavtal.

Staffan Carenholm, som har följt arkitektbranschens upp- och nedgångar ända sedan 70-talet och vet hur de djupa nedgångarna påverkar inte minst yngre arkitekter, är initiativtagare till den här kursen och gör den utan ersättning. Därför kan Sveriges Arkitekter erbjuda den kostnadsfritt.

Deltagarantalet är begränsat till 30 personer. Först till kvarn gäller. Vid fulltecknad kurs upprättar vi en väntelista. Vi vill ha dig som är seriöst intresserad av kursen som kursdeltagare. För att undvika bortfall kommer du vid anmälan få besked om vad som gäller vid avbokning.

Allt kursmaterial delas ut direkt vid kursen. Du får också allt material digitalt direkt efter kursen.

Relaterade kurser

Visa alla kurser
Cirkulär arkitektur för nyexaminerade arbetssökande – digitalt
Ny kurs för nyexade

Cirkulär arkitektur för nyexaminerade arbetssökande – digitalt

Sveriges Arkitekters kurs i cirkulär arkitektur riktar sig till dig som är nyexaminerad och arbetssökande. Vässa dina kunskaper inom cirkulär omställning och bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Datum::
Social hållbarhet i den byggda miljön – Göteborg
Kurs

Social hållbarhet i den byggda miljön – Göteborg

Hur kan vi planera och utveckla livsmiljöer för att så många som möjligt ska känna sig trygga, jämlika och ha en god livskvalitet? Genom att ha ett socialt hållbart tänk i processer kring stad, bostad, offentliga platser, utbildning med mera ökar vi förutsättningarna för inkluderande och rättvisa samhällen.

Datum::
Anmälan är stängd
Facklig grundkurs – privat sektor
Kurs

Facklig grundkurs – privat sektor

Kursen är en introduktionskurs för dig som är förtroendevald på ett privat företag och som är ny i ditt uppdrag eller vill lära dig grunderna.

Datum::