Kasper Salin-priset - Sveriges Arkitekter

Foto: Åke E:son Lindman

Sveriges Arkitekter delar varje år ut Kasper Salin-priset till ett svenskt byggnadsverk eller grupp av byggnader av hög arkitektonisk kvalitet. Priset instiftades 1962 på grundval av en vilande donation av Stockholms stadsarkitekt Kasper Salin (1856-1919). Det delas ut till själva byggnadsverket och består av en bronsrelief, utformad av arkitekt Bengt Lindroos som fästs på byggnaden. Repliker av priset ges till byggherren och arkitekten.

Förslagslådan är öppen – föreslå din favorit i formuläret nedan. Förslagslådan är alltid öppen men förslag som kommer in sent på året bedöms i mån av tid. Alla förslag som kommer in före 25 augusti varje år tas med för bedömning för nästkommande års priser. Notera att de begränsade antal tecken angivet för projektbeskrivningen i formuläret bör ses som en kort introduktion av projektet, en längre beskrivning kan alltså bifogas i pdf:en.

Jurymedlemmar 2020

  • Karin Milles, arkitekt SAR/MSA, Stadsarkitekt Norrköping (2019-2020)
  • Joakim Lyth, arkitekt SAR/MSA, Wingårdhs – Malmö (2019-2020)
  • Torun Hammar, arkitekt SAR/MSA, Enhetschef Projektutveckling, Statens fastighetsverk (2020-2021)
  • Dan Stubbegaard, arkitekt MAA, COBE – Köpenhamn (2020-2021)

Sekreterare: Julia Hertzman

Kasper Salin – föreslå projekt

  • Dra filer hit eller
    Accepterade filtyper: pdf.
    Bifoga en pdf med relevant material för juryns bedömning: Kort projektbeskrivning inklusive namn på beställare och kontaktuppgifter till arkitekt, foton samt planer i form av sektioner, fasader, eventuella detaljer etc.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.


Tidigare Kasper Salin-pristagare