Jonas Norsted och Marius Mowe - Sveriges Arkitekter

Jonas Norsted & Marius Mowe, Arkitekter

Atelier Oslo 

Atelier Oslo etablerades i Oslo 2006 och arbetar med arkitektur i olika skalor – både i stadsplanering, nybyggnad och ombyggnadsprojekt. De har synts på ett flertal listor över intressanta, nya, nordiska arkitektkontor de senaste åren, varit utvalda till utställningar och priser – på Arkitekturgalan presenterar de för första gången sina projekt, i Sverige.

Atelier Oslo kommer att berätta om hur det att bygga om kan vara lika nyskapande som att bygga nytt. I projektet Sentralen, en transformation av Christiania sparbank i centrala Oslo, ombyggd till ett kultur- och innovationshus – en mötes- och arbetsplats, har de arbetat med frågan i ett mycket uppskattat samarbete med KIMA Arkitekter och byggherren Sparebankstiftelsen DNB.

Atelier Oslo arbetar också just nu med en ombyggnad av USA:s före detta ambassad i Oslo av Eero Saarinen, som ska förvandlas till ett öppet kontorshus med café och konferensmöjligheter.

Utöver ombyggnadsprojekt har Atelier Oslo också vunnit flera tävlingar och de kommer på Arkitekturgalan även att berätta om den samarbetsprocess de ofta arbetar med på kontoret i samband med utveckling av nya projekt och som lett till uppdrag med bland annat Fotografihuset och Deichmanska biblioteket.