Ilse Crawford  - Sveriges Arkitekter

Ilse Crawford

Creative director Studioilse

För Ilse Crawford, designer, forskare och creative director, är de mänskliga behoven och önskemålen utgångspunkten i allt arbete. Tillsammans med sitt tvärvetenskapliga team på Studioilse skapar hon miljöer där människor är känner sig tillfreds. Ambitionen är att få de offentliga rummen att kännas hemtrevliga och skapa hem som ger ett värde för de som bor i dem. För att åstadkomma detta gäller det att välja och formge möbler och produkter som såväl stödjer, som förstärker, mänskligt beteende i vardagen.

En annan viktig aspekt är att göra val som har så lite skadlig effekt på människor, såväl brukare som producent, och miljö som möjligt. Studioilse har genomfört över hundra projekt som spänner över hela världen. Många av dem har blivit riktmärken inom sitt område, bland annat Soho House, New York, den första Aesop-butiken i London, Cecconis restaurang i London och Ett Hem i Stockholm.

Under sitt pass på Arkitekturgalan belyser även Crawford det arbete hon gör som grundare för avdelningen ”Man and Wellbeing” på Design Academy Eindhoven, där hon driver undervisningen, och inspirerar studenter till undersökande formgivning, produktutveckling och nya arbetsmetoder.

 Läs mer på www.studioilse.com