Hjälp till att kora årets vardagshjälte - Sveriges Arkitekter

Känner du till en vardagshjälte? Tipsa vår jury!

Arkitekturgalan vill Sveriges Arkitekter sätta strålkastaren på branschens vardagshjältar. Vi delar därför ut tre utmärkelser till människor, enskilda eller en grupp, som gått den där extra milen för att inte bara lyfta sig själva utan också kollegor och andra i branschen.

Den du föreslår ska ha anknytning till branschen och ha uträttat något som skedde 2019, eller fortfarande pågår. Utmärkelsen är alltså inget hederspris för lång och trogen tjänst utan präglas av aktualitet.

Förslagen utvärderas av en jury och vinnarna presenteras på Arkitekturgalan den 10 mars 2020. För att hitta dem behöver vi din hjälp. Skicka in förslag på de du tycker förtjänar att få någon av följande utmärkelser:

Årets möjliggörare

En idébärare som åstadkommer förändring i branschen. Årets möjliggörare ska uppmärksamma och belöna en aktör som möjliggjort bra arkitektur i samhället. Det kan vara en person eller en representant för ett företag eller organisation.

Årets miljöpionjär

En person eller grupp som driver frågor eller projekt som tar konkreta, fossilfria steg mot ett hållbart samhälle. Årets miljöpionjär ger inspiration och/eller verktyg för hur arkitekter genom gestaltning eller i designprocessen kan bidra i omställningen till ett ekologiskt hållbart samhälle.

Årets Arkitekt(h)en

En person eller grupp som har skapat förutsättningar för att göra skillnad för arkitekturen och arkitekten gällande jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Årets arkitekt(h)en ska på ett inspirerande och kreativt sätt sprida och öka kunskapen om hur jämställdhet och mångfald bidrar till samhällets utveckling. Läs mer och se tidigare vinnare av Årets Arkitekt(h)en


Gör så här

Skicka in namn och kontaktuppgifter och skriv en kort motivering via formuläret nedan, senast den 10 februari.

Säkra din plats – köp biljett nu

Här hittar du biljetter till årets Arkitekturgala. Läs mer och köp din biljett!