Guldstolen 2004 - Sveriges Arkitekter

En väl genomarbetad, originell och gedigen helhetslösning med bra logistiska lösningar där varje detalj och möbel är specialritad för lokalen och utförd med hög hantverkskvalitet. Interiören förmedlar en meditativ atmosfär som associerar väl med restaurangens asiatiska kök och onödiggör varje annan profilering av företaget. Efter 10 års användning känns interiören fortfarande lika bra som när den var ny, vilket visar att kommersiella lokaler inte behöver bygga på slit- och slängmentalitet. Restaurang Izakaya Koi i Malmö visar på det långsiktiga värdet av gediget och genomtänkt arkitektarbete.

– ur juryns omdöme.

Izakaya Koi.  Fotograf: Åke E:son Lindman.

Izakaya Koi.
Fotograf: Åke E:son Lindman.

Restaurang Izakaya Koi i Malmö

Arkitekt: Jonas Lindvall, arkitekt SIR/MSA.
Beställare: Toni och Ronnie Pettersson.

Jury

Lena Björklund, arkitekt SIR/MSA
Susanne Helgeson, journalist
Birgitta Kahri, arkitekt SIR/MSA
Bo Nilsson, konstnär