Guldstolen 2004

Restaurang Izakaya Koi i Malmö vinner Guldstolen 2004.

Restaurang Izakaya Koi i Malmö. Foto: Åke E:son Lindman.

En väl genomarbetad, originell och gedigen helhetslösning med bra logistiska lösningar där varje detalj och möbel är specialritad för lokalen och utförd med hög hantverkskvalitet. Interiören förmedlar en meditativ atmosfär som associerar väl med restaurangens asiatiska kök och onödiggör varje annan profilering av företaget. Efter 10 års användning känns interiören fortfarande lika bra som när den var ny, vilket visar att kommersiella lokaler inte behöver bygga på slit- och slängmentalitet. Restaurang Izakaya Koi i Malmö visar på det långsiktiga värdet av gediget och genomtänkt arkitektarbete.

Juryns motivering

Restaurang Izakaya Koi i Malmö

Arkitekt: Jonas Lindvall, arkitekt SIR/MSA.
Beställare: Toni och Ronnie Pettersson.

Jury

  • Lena Björklund, arkitekt SIR/MSA
  • Susanne Helgeson, journalist
  • Birgitta Kahri, arkitekt SIR/MSA
  • Bo Nilsson, konstnär