FORM-pilot i Göteborg - Sveriges Arkitekter
Du som medlem, eller bara form- och designintresserad, är välkommen att hälsa på Sveriges Arkitekter Västra Götalands FORM-pilot. I den anrika jugendbyggnaden på Föreningsgatan 2 kan du sedan december ifjol delta i både föreläsningar, seminarier, vernissage eller de stående onsdagsluncherna.

– Vi är många kreatörer och aktörer inom området form, design, arkitektur i Västra Götaland, men det fanns ingen självklar plattform för att mötas över gränserna, berättar Eva-Johanna Isestig, projektledare för FORM-pilot och före detta ordförande för Sveriges Arkitekter Västra Götaland.

– Vi upplever dessutom att samtalet och samarbeten skulle må bra av en neutral plats – inte ett arkitektkontor, inte ett museum och inte en utbildningsinstitution, utan något annat. Vi skapade tillfälliga FORM-pilot för att kunna testa och utvärdera, för att formulera våra behov och för att kunna definiera hur vi helst ser att en framtida mötesplats för hela formfältet skulle kunna se ut, innehålla och fungera.

FORM-pilot är ett samarbete mellan flera olika aktörer. Tillsammans med Svensk Form Västs kommunikatör Anna-Stina Lindén Ivarsson projektleder Eva-Johanna testet. De samarbetar med ADA, del av Business Region Gbg/Göteborg stad, vars mål är att verka för det kreativa näringslivet i stan. Lokalen hyrs tillfälligt av arkitektur- och konstkollektivet Föreningsgatan 2, som också är engagerade i projektet.

Framöver är ett helt gäng med aktiviteter spikade: 28 februari, workshop i skissteknik med Urban Sketchers. 1 mars, utdelning av formvisare-stiependier till västsvenska formgivare, designers och konsthantverkare. 6 mars, AVISIT till nya Chalmers arkitektur och samhällsbyggnadsteknik. 14 mars, APRAT med Bornstein Lyckefors, kontoret nominerades under förra året till Sveriges Arkitekters Villapriset och Guldstolen, och är nu aktuella med huvudkontoret för Volvos elbilsmärke Polestar. 19 mars, en resa från Alexandra till Abu Simbel – föreläsning med egyptologen och möbelskaparen Leif H Hjärre. Under mars visar och berättar västsvenska formgivare om det senaste från Stockholm Furniture & Light Fair (mer info annonseras på Facebook).

Läs mer om de här och många fler event på FORM-pilots Facebooksida.

Hitta hit: Jugendhuset. Föreningsgatan 2, Göteborg (ovanför handelshögskolan, Vasastan) Spårvagn 2.


Aktuella evenemang