Tagit examen? Välkommen som yrkesverksam medlem! - Sveriges Arkitekter

Studerar du fortfarande eller har du flugit vidare?

Har du varit inskriven som student i sex år eller mer kan du inte längre vara studerandemedlem hos oss. Har du tagit examen välkomnar vi dig till att bli yrkesverksam medlem. Studerar du fortfarande behöver vi veta även det, så att vi kan ge rätt service till dig.

Du kanske har tagit examen eller börjat arbeta även om studierna inte är avslutade? Då är det dags att bli yrkesverksam medlem. Att vara yrkesverksam medlem innebär att du kan få förhandlingshjälp, juridisk rådgivning och en rad andra förmåner. Du vet väl att du till exempel kan ha rätt till inkomstförsäkring? Men då behöver du ha varit yrkesverksam medlem i minst sex månader. Så, ju förr du ändar ditt medlemskap, desto snabbare får du tillgång till vår inkomstförsäkring.

Din avgift blir högre som yrkesverksam medlem. Men vad avgiften blir beror på hur mycket du tjänar. Du vet väl att du från ditt examensdatum, din Masterexamen, och ett år framåt, endast betalar halv medlemsavgift – 165 kronor i månaden istället för 330 kronor.

Studerar du fortfarande kan du vara kvar som studerandemedlem i ytterligare ett år. Du kan också vara kvar om du till exempel har tagit ett sabbatsår eller varit förhindrad att studera av annan orsak.

Vet du med dig att du har varit studerandemedlem i sex år eller längre behöver du fylla i formuläret nedan så att vi även i fortsättningen kan ge rätt service till dig. Det behöver du göra oavsett om du vill övergå till yrkesverksam medlem eller vara kvar som studerandemedlem.

Är du osäker på hur länge du har varit medlem – kontakta medlemsansvarig Jeanette Liljebäck

Övergång till yrkesverksam medlem i Sveriges Arkitekter

  • Klar med studierna

  • Arbetar som arkitekt

  • Ange antal år och månader.
  • Egen verksamhet

  • Studerar fortfarande

  • Fyll i dina uppgifter: