Webbinarium – Vad gäller vid korttidsarbete - Sveriges Arkitekter

Datum

2020.05.28
kl. 14.00 - 15.00

Plats

Webbinarium

Arrangör

Sveriges Arkitekter

Sveriges Arkitekters jurist Ulrika Paulsson berättar om hur korttidsarbete fungerar i praktiken och svarar på dina frågor.

Välkommen till ett webbinarium som reder begreppen kring korttidsarbete. Det vänder sig i första hand till dig som är fackligt förtroendevald och ger dig möjlighet att lära dig mer om hur korttidsarbete fungerar i praktiken och bättre kunna stötta dina medlemmar.

Innehåll

Korttidsarbete är ett regelverk och system som många arkitekter omfattas av, och som är relativt komplext. Systemet med korttidsarbete leder till många frågor, både från medlemmar och från förtroendevalda. Regelverket är också ”dynamiskt” i den meningen att förutsättningarna delvis har ändrats och kompletterats sedan införandet. Det finns också en hel del frågor kopplade till korttidsarbete som inte är helt självklara – hur beräknas semester, hur flexibelt är systemet och vad menas egentligen med kompetensutveckling under permitterad tid?

Vem vänder sig webbinariet till?

Målgruppen är fackligt förtroendevalda, framförallt inom privat sektor. Förtroendevalda inom offentlig sektor är välkommen att delta men temat är mest relevant för privat sektor.

Upplägg

Sveriges Arkitekters jurist Ulrika Paulsson berättar hur regelverket kring korttidsarbete ser ut och öppnar sedan för att svara på dina frågor.

Du kan redan nu skriva in en fråga till oss. Det gör du i fältet ”Övriga upplysningar” som du kommer till när du anmäler dig till webbinariet.