Varvsstaden – transformation av industriarv

Stockholms Arkitektförening bjuder in till föreläsning på Konstakademin med fokus på cirkulära strategier, återbruk och transformation.

 Gjuteriet i Kockums industriområde – ombyggt av Kjellander Sjöberg. Foto: Rasmus Hjortshøj – Coast.

Utifrån omvandlingen av Kockums industriområde och byggnaden presenterar Hanne Birk från Varvsstaden och Johan Pitura från Kjellander Sjöberg sitt arbete för att nå de globala målen med minskad resursanvändning och klimatpåverkan i stadsomvandlings- och byggnadsprocesser.

Hur fokus på hållbara strategier och gemensamma mål tidigt i processen är grundläggande för denna omställning och det byggda resultatet – arkitekturen.

Projekten belyser hur vi kan utveckla det redan byggda utifrån cirkulära strategier med fokus på återbruk av material och med inriktningen att skapa mötesplatser och urban aktivitet. Genom att bevara spår av platsens och byggnadernas många skepnader skapas en ny stadsdel där nutiden vävs samman med berättelsen om hamnmiljöns olika epoker.

När: 21 september
Tid: 17.30 mingel med dryck, föreläsningen börjar kl.18.00
Plats: Konstakademin, Fredsgatan 12

Ingen föranmälan krävs och eventet är kostnadsfritt.

Varmt välkommen!

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
IFLA World Congress 2023
Event

IFLA World Congress 2023

Den 28–30 september 2023 är Sveriges Arkitekter med och arrangerar världens i särklass största årliga konferens för kollegor inom landskapsarkitektur...

Datum::
Emergent Interaction
Sveriges Arkitekter Skåne

Emergent Interaction

IFLA – International Federation of Landscape Architects världskongress livesänds med lokalt program.

Datum::
In to the office
Event

In to the office

Välkommen till Stockholms största öppna hus för landskapsarkitektur. En del av IFLA world congress 2023 Stockholm och Nairobi.

Datum::