Tre om: Arkitekten som innovatör

Med avstamp i utställningen I egen regi på Form/Design Center så kommer Sveriges Arkitekter Skånes samtalsserie Tre om att inrikta sig på frågor som belyser arkitektrollen idag och i framtiden. I det andra samtalet fokuserar vi på praktiknära forskning och kunskapsutveckling som verktyg för en starkare arkitektroll.

I dagens komplexa samhälle behövs arkitekten som generalist, men räcker det att ha kunna lite om allt? Specialistkompetens efterfrågas allt mer och konsulterna blir fler och fler. Det är av stort värde för arkitektkåren att vi tillsammans bidrar och skapar en tydlig koppling mellan forskning, utbildning och praktik. 

Hur kan arkitekter själva arbeta för att fylla de kunskapsluckor som finns och driva fram utvecklingen i de frågor som är viktiga för oss? Vilka möjligheter erbjuds den som vill fördjupa sig i ett ämne och testa gränserna genom att experimentera? Vilken roll har utbildningen i att fostra en arkitektkår som driver på utvecklingen och tar egna initiativ?

Sveriges Arkitekter Skåne har bjudit in tre gäster som på olika sätt arbetar med att stärka kunskap för och med arkitekter utifrån och inifrån:

  • Åsa Bjerndell, arkitekt på White och medgrundare av CSAM, Center för studier av markanvändning
  • Simon Sjökvist, arkitekt på COBE och industridoktorand på Det Kongelige Akademi i Köpenhamn.
  • Karin Kjellson, arkitekt och medgrundare, Theory in Practice och Arkitekturinstitutet

Moderator: Kris Johnson-Jones, Arwidsson-stiftelsen

Som vanligt bjuder vi på dryck och tilltugg. Ingen föranmälan krävs.

Välkommen!

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Tävling – Klimatgalleriet
Event

Tävling – Klimatgalleriet

Nu startar årets klimattävling inom arkitektur.

Datum::
Föredrag om massivträ
Seminarium

Föredrag om massivträ

Att bygga och inreda med massivträ är det som gäller nu och i framtiden. Frågorna är dock många när det gäller massivträ som material för interiöra och exteriöra projekt.

Datum::
Landscape Architecture – recognition of the profession across Europe and Common Training Framework for Landscape Architecture
Seminarium

Landscape Architecture – recognition of the profession across Europe and Common Training Framework for Landscape Architecture

Representatives from countries where the profession is recognised will speak about their experience and give helpful advice to National Associations still in process of recognising the profession. The online workshop will also include round table discussion where National Associations will be able to ask questions.

Datum::