Teknikens rum – Elding Oscarson om Wisdome Stockholm

Onsdagen i möbelveckan arrangerar Stockholms Arkitektförening och Tidskriften Arkitektur, i samarbete med Tekniska museet, en kväll på plats i Wisdome Stockholm. Entré sker via museets huvudentré.

Wisdome Stockholm. Foto: Mikael Olsson.

Vi börjar med mingel och release för Arkitektur nr 1 2024 följt av en föreläsning av arkitekterna bakom byggnaden, Jonas Elding och Johan Oscarson, klockan 18.00.

Hoppas att vi ses där!

Elding Oscarson grundades 2007 och har sedan dess uppfört en rad byggnader som uppmärksammats både nationellt och internationellt. Verksamheten spänner över flera fält, skalor och byggnadstyper, där varje designuppgift är en möjlighet att omvärdera konventioner, lösa problem eller formulera ett relevant och exakt svar. Byggnaderna kan både ses som specifika för sin plats och uppgift, men binds också samman av en röd tråd och en gradvis utveckling, projekt för projekt. Med Wisdome Stockholm har kontoret tagit steget fullt ut både i fri form och i träbyggnadsteknik. Arkitekterna ger oss under föreläsningen en fördjupad genomgång och beskrivning av byggnaden och sätter den i sitt sammanhang i förhållande till kontorets tidigare projekt.

Vid mingel och release serveras dryck och snacks. Museet och baren är öppna till kl 22. Arrangör Stockholms Arkitektförening genom Carmen Izquierdo och Elizabeth Hatz i samarbete med Tidskriften Arkitektur och Tekniska museet.

När: Ons 7 februari 17–22
Var: Wisdome Stockholm, Tekniska museet
T-bana: Karlaplan / Buss 69: Tekniska museet

OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn gäller – OSA via länken intill. Om eventet blir fullbokat finns det möjlighet att köpa inträdesbiljett till en kostnad av 80 kr.

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Årsmöte SAVG
Sveriges Arkitekter Västra Götaland

Årsmöte SAVG

Kallelse och dagordning till Årsmöte för Sveriges Arkitekter Västra Götaland – till dig som är medlem i Sveriges Arkitekter.

Datum::
Det vackra och det hållbara måste gå hand i hand
Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg

Det vackra och det hållbara måste gå hand i hand

Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg välkomnar alla till ett föredrag och samtal med Rahel Belatchew.

Datum::
Träffa de nominerade – Planpriset
Event

Träffa de nominerade – Planpriset

Den 9 april delar vi ut priser till Sveriges bästa arkitektur 2023. I år får du möjligheten att träffa de nominerade, som själva får berätta om arbetet bakom sitt nominerade projekt.

Datum::