Studieresa till Oslo med Seniorarkitekterna i Skåne

Välkommen att åka med Seniorarkitekterna i Skåne på Oslotur med intressant arkitektur 2-5 september.

Program

I Oslo har man sedan millenniumskiftet arbetat med att öppna staden mot fjorden. Först på plats var operan 2008, ritad av Snøhetta, och sedan dess har flera nya muséer och bostadsområden byggts vid Aker brygge och Björvika. Infrastrukturen har byggts om/ut och den nya strandpromenaden välkomnar alla att röra sig utmed vattnet, kanske till och med till bad!

Osloturen börjar på måndagseftermiddagen med avresa från Köpenhamn, på tisdagsmorgonen seglar vi in i Oslofjorden. Första dagen kommer vi att hålla oss kring Aker brygge och Tjuvholmen, där vi besöker NASJONALMUSÉET invigt 2022, men vi får också tid att strosa på egen hand och kanske ta en titt på Renzo Pianos spektakulära konsthall. Eftermiddagen avslutas med guidad visning av RÅDHUSET.

Onsdagen håller vi oss till att börja med vid Björvika. Här finns MUNCHMUSÉET, som invigdes hösten 2021. Vi vill inte missa DEICHMAN BJÖRVIKA bibliotek från 2020. Intressant passivhus med diagonala ljusschakt. Högt och storslaget, intimt och inbjudande, liknande bibliotek finns inte.

Onsdagseftermiddagen kan vi välja att på egen hand ta oss till GRÜNERLØKKA och VULKAN, arbetarstadsdel och verksamhetsområde vid Akerselva. Förnyelse av området påbörjades 2009. Biljetter till operaföreställning på onsdagskvällen kan beställas.

På torsdagsmorgonen får vi guidad visning av OPERAN. Efter lunch på egen hand är det dags för hemresan.

Tider och kostnad

Vi avreser med DFDS Seaways från Köpenhamn måndag 2 september 16.30, och äter middag tillsammans på kvällen. Vi bor på Comfort Hotell Börsparken, nära till alla våra målpunkter. Dubbelhytt utsides på färjan och dubbelrum två nätter på hotell, frukost inkluderat. I priset ingår entréer till Munchmuséet, Nasjonalmuséet, visning av Snöhettas opera, Rådhuset och Deichman Björvika bibliotek. Hemresa med buss från Oslo torsdagen den 5 september kl 12.30.

Kostnad SEK 6890:- per person i delat dubbelrum, tillägg för enkelrum SEK 2700:-
Anmälan senast 15 mars. Max antal deltagare 20 personer. Först till kvarn gäller.
Programansvariga: Kerstin Nilermark, Björn Hansson och Anders Ekholm.

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Årsmöte SAVG
Sveriges Arkitekter Västra Götaland

Årsmöte SAVG

Kallelse och dagordning till Årsmöte för Sveriges Arkitekter Västra Götaland – till dig som är medlem i Sveriges Arkitekter.

Datum::
Det vackra och det hållbara måste gå hand i hand
Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg

Det vackra och det hållbara måste gå hand i hand

Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg välkomnar alla till ett föredrag och samtal med Rahel Belatchew.

Datum::
Träffa de nominerade – Planpriset
Event

Träffa de nominerade – Planpriset

Den 9 april delar vi ut priser till Sveriges bästa arkitektur 2023. I år får du möjligheten att träffa de nominerade, som själva får berätta om arbetet bakom sitt nominerade projekt.

Datum::