Stockholm Creative Edition

Mellan 18–21 maj 2022 är det återigen dags för Stockholm Creative Edition att förvandla huvudstaden till en sprudlande designfestival. Såväl designbranschen som allmänheten får en unik möjlighet att utforska svensk design och ta del av nya lanseringar av både produkter och varumärken.

Under Stockholm Creative Edition ges unga varumärken en unik plattform och en möjlighet att sticka ut i ett sammanhang där de får delta på samma villkor som ett antal utvalda, mer etablerade designaktörer. Runt om i huvudstaden kommer därför både kända designstudios och mindre, nystartade initiativ bjuda in till visningar, presentationer och lanseringar. Det gör att besökarna får ta del av ett mångfacetterat och dynamiskt urval av design – i ett forum som ger utrymme för det nya och överraskande och som uppmuntrar alla att upptäcka något nytt.

Gemensamt för de deltagande varumärkena är att samtliga producerar design med ett tydligt fokus på hållbarhet, innovation och äkthet. Stockholm Creative Edition kommer också att tjäna som ett skyltfönster för vikten av samarbete i designbranschen.

Stockholm Creative Editions hemsida finns en överskådlig karta och ett program som guidar besökarna till var och när de olika aktiviteterna äger rum. Nedan kan du se ett axplock av vad som händer under veckan.

New Contemporary

En utställning av Stockholm Creative Edition.

2022 års utställning stöder och hyllar nya generationer av designers. Stockholm Creative Edition har initierat och tillsammans med Svensk Form och Beckmans College of Design bjudit in alumner – designers som tagit examen från svenska designhögskolor under de senaste fem åren – att vara en del av utställningen New Contemporary. Möbler, belysning, textilier och hantverk ställs ut av nya begåvade formgivare på Sveavägen 6B i Stockholm.

Det finns ett stort behov av en plattform där unga formgivare kan ställa ut sin design sida vid sida med nyetablerade designers och där de kan möta upplysta producenter och andra delar av designbranschen. Syftet med New Contemporary att erbjuda just en sådan arena och på så sätt stärka svensk designs position på den internationella marknaden och skapa möjligheter att nå nya målgrupper.

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
IFLA World Congress 2023
Event

IFLA World Congress 2023

Den 28–30 september 2023 är Sveriges Arkitekter med och arrangerar världens i särklass största årliga konferens för kollegor inom landskapsarkitektur...

Datum::
Emergent Interaction
Sveriges Arkitekter Skåne

Emergent Interaction

IFLA – International Federation of Landscape Architects världskongress livesänds med lokalt program.

Datum::
In to the office
Event

In to the office

Välkommen till Stockholms största öppna hus för landskapsarkitektur. En del av IFLA world congress 2023 Stockholm och Nairobi.

Datum::