Slutevent för utställningen PLACE

Stockholms Arkitektförening bjuder in sina medlemmar till ett slutevent på Konstakademin för utställningen PLACE av Dorte Mandrup.

Sommarens Popuparch-utställning “PLACE”, av Dorte Mandrup, Liljevalchs Konsthall, Aedes Architecture Forum, Berlin + Popuparch Sthlm, visas på Liljewalchs + till och med den 3 september. Utställningen presenterar fyra aktuella projekt av Dorte Mandrup med stark fokus på platsens kontext.

På Konstakademin ger Lars Almgren, associerad partner och medförfattare, en fördjupad presentation av projekten i utställningen. Därefter följer en frågestund och diskussion med publiken om utställningsinnehåll samt om förutsättningar och utmaningarna i samtidens arkitektroll i Danmark och i Sverige. Frågestunden modereras av Popuparch och Stockholms Arkitektförening genom Boel Hellman och Carmen Izquierdo.

Vi hoppas att många redan har sett utställningen innan föreläsningen på Konstakademin så att vi tillsammans med Lars Almgren får i gång en värdefull diskussion på temat kontext.

Utställningen är ett första resultat av Popuparch-initiativet med målet att locka internationella arkitekturutställningar till Stockholm och därigenom bidra till fler samtida arkitekturreferenser på hög nivå.

Arrangörer: Stockholms Arkitektförening och Popuparch genom Rebecka Tarschys, Carmen Izquierdo, Boel Hellman och Markus Aerni.

När: 31 augusti 2023 Tid: från kl. 17.30, mingel med vin och tilltugg, föreläsningen börjar kl. 18.00. Plats: Konstakademin, Fredsgatan 12.

Fritt inträde för medlemmar i Stockholms Arkitektförening.

Varmt välkomna! 

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Årsmöte SAVG
Sveriges Arkitekter Västra Götaland

Årsmöte SAVG

Kallelse och dagordning till Årsmöte för Sveriges Arkitekter Västra Götaland – till dig som är medlem i Sveriges Arkitekter.

Datum::
Det vackra och det hållbara måste gå hand i hand
Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg

Det vackra och det hållbara måste gå hand i hand

Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg välkomnar alla till ett föredrag och samtal med Rahel Belatchew.

Datum::
Träffa de nominerade – Planpriset
Event

Träffa de nominerade – Planpriset

Den 9 april delar vi ut priser till Sveriges bästa arkitektur 2023. I år får du möjligheten att träffa de nominerade, som själva får berätta om arbetet bakom sitt nominerade projekt.

Datum::