Slutevent för utställningen PLACE

Stockholms Arkitektförening bjuder in sina medlemmar till ett slutevent på Konstakademin för utställningen PLACE av Dorte Mandrup.

Sommarens Popuparch-utställning “PLACE”, av Dorte Mandrup, Liljevalchs Konsthall, Aedes Architecture Forum, Berlin + Popuparch Sthlm, visas på Liljewalchs + till och med den 3 september. Utställningen presenterar fyra aktuella projekt av Dorte Mandrup med stark fokus på platsens kontext.

På Konstakademin ger Lars Almgren, associerad partner och medförfattare, en fördjupad presentation av projekten i utställningen. Därefter följer en frågestund och diskussion med publiken om utställningsinnehåll samt om förutsättningar och utmaningarna i samtidens arkitektroll i Danmark och i Sverige. Frågestunden modereras av Popuparch och Stockholms Arkitektförening genom Boel Hellman och Carmen Izquierdo.

Vi hoppas att många redan har sett utställningen innan föreläsningen på Konstakademin så att vi tillsammans med Lars Almgren får i gång en värdefull diskussion på temat kontext.

Utställningen är ett första resultat av Popuparch-initiativet med målet att locka internationella arkitekturutställningar till Stockholm och därigenom bidra till fler samtida arkitekturreferenser på hög nivå.

Arrangörer: Stockholms Arkitektförening och Popuparch genom Rebecka Tarschys, Carmen Izquierdo, Boel Hellman och Markus Aerni.

När: 31 augusti 2023 Tid: från kl. 17.30, mingel med vin och tilltugg, föreläsningen börjar kl. 18.00. Plats: Konstakademin, Fredsgatan 12.

Fritt inträde för medlemmar i Stockholms Arkitektförening.

Varmt välkomna! 

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
IFLA World Congress 2023
Event

IFLA World Congress 2023

Den 28–30 september 2023 är Sveriges Arkitekter med och arrangerar världens i särklass största årliga konferens för kollegor inom landskapsarkitektur...

Datum::
Emergent Interaction
Sveriges Arkitekter Skåne

Emergent Interaction

IFLA – International Federation of Landscape Architects världskongress livesänds med lokalt program.

Datum::
In to the office
Event

In to the office

Välkommen till Stockholms största öppna hus för landskapsarkitektur. En del av IFLA world congress 2023 Stockholm och Nairobi.

Datum::