Skikt – utifrån och in

Välkommen till föreläsningen Skikt – utifrån och in, om samarbetet mellan arkitekt och textilformgivare. Stockholms Arkitektförening gästas av arkitekten Martina Eriksson och textilformgivaren Barbro Lomakka. De samarbetar sedan 2009 och idag delar kontor och studio i Visby.

Foto: Emma Jönsson Dysell.

Martina Eriksson driver sedan 2003 arkitektkontoret m. arkitektur. Tyngdpunkten i verksamheten är att utveckla byggnader med helhetligt tänkande i förhållande till byggd miljö, tydlig landskapstillhörighet, lokalklimatisk hänsyn och med lokala material och hantverkare.

Barbro Lomakka arbetar som textilformgivare sedan 2000 och har hela tiden bedrivit ett utvecklingsarbete med utgångspunkt från den gotländska ullfibern. Syftet är att kvalificera ullens unika egenskaper för strukturer i byggd miljö med höga krav på akustikdämpande, ljusdestillerande och värmeisolerande funktioner.

Martina Eriksson talar om sin arkitektur som skikt utifrån och in, Barbro Lomakka om sina strukturer som skikt inifrån och ut.

Föreläsningen börjar 18:00. Mingel med dryck från 17.30. Evenemanget är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. Vi uppmanar till att fortsätta följa utvecklingen av restriktioner, råd från FHM och att du endast kommer
till event om du känner dig fullt frisk.

Arrangör Stockholms Arkitektförening genom Rebecka Tarschys och Johanna Wiklander.

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Dialogmöte om arkitekturpolicy i Halmstad kommun
Event

Dialogmöte om arkitekturpolicy i Halmstad kommun

Halmstads kommun ska ta fram en arkitekturpolicy som ska gälla i hela samhällsbyggnadsprocessen; planprogram, planbesked, detaljplan, markanvisningar och bygglov.

Datum::
The City as a resource
Stockholms Arkitektförening

The City as a resource

Lecture by Birk Folke Daugaard, Cobe. Stockholms Arkitektförening.

Datum::
A-Prat Cirkularitet & återbruk
Sveriges Arkitekter Västra Götaland

A-Prat Cirkularitet & återbruk

Sveriges Arkitekter Västra Götaland välkomnar medlemmar till Folk för nästa A-Prat.

Datum::