Skikt – utifrån och in

Välkommen till föreläsningen Skikt – utifrån och in, om samarbetet mellan arkitekt och textilformgivare. Stockholms Arkitektförening gästas av arkitekten Martina Eriksson och textilformgivaren Barbro Lomakka. De samarbetar sedan 2009 och idag delar kontor och studio i Visby.

Foto: Emma Jönsson Dysell.

Martina Eriksson driver sedan 2003 arkitektkontoret m. arkitektur. Tyngdpunkten i verksamheten är att utveckla byggnader med helhetligt tänkande i förhållande till byggd miljö, tydlig landskapstillhörighet, lokalklimatisk hänsyn och med lokala material och hantverkare.

Barbro Lomakka arbetar som textilformgivare sedan 2000 och har hela tiden bedrivit ett utvecklingsarbete med utgångspunkt från den gotländska ullfibern. Syftet är att kvalificera ullens unika egenskaper för strukturer i byggd miljö med höga krav på akustikdämpande, ljusdestillerande och värmeisolerande funktioner.

Martina Eriksson talar om sin arkitektur som skikt utifrån och in, Barbro Lomakka om sina strukturer som skikt inifrån och ut.

Föreläsningen börjar 18:00. Mingel med dryck från 17.30. Evenemanget är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. Vi uppmanar till att fortsätta följa utvecklingen av restriktioner, råd från FHM och att du endast kommer
till event om du känner dig fullt frisk.

Arrangör Stockholms Arkitektförening genom Rebecka Tarschys och Johanna Wiklander.

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Tre Om: att verka över gränser
Event

Tre Om: att verka över gränser

Sveriges Arkitekter Skånes samtalsserie TRE OM inriktar sig på frågor som belyser arkitektrollen idag och i framtiden. I det tredje samtalet fokuserar vi på internationalitet och att arbeta över gränserna.

Datum::
BIM verktyg – Parametriskdesign och programmering
Kurs

BIM verktyg – Parametriskdesign och programmering

YH-utbildningen BIM-verktyg: Parametrisk design och programmering passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Utbildningen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.

Datum::
BIM verktyg – Punktmolnsmodellering och VR
Kurs

BIM verktyg – Punktmolnsmodellering och VR

YH-utbildningen BIM verktyg: punktmolnsmodellering och Virtual Reality passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Utbildningen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.

Datum::