Skikt – utifrån och in

Välkommen till föreläsningen Skikt – utifrån och in, om samarbetet mellan arkitekt och textilformgivare. Stockholms Arkitektförening gästas av arkitekten Martina Eriksson och textilformgivaren Barbro Lomakka. De samarbetar sedan 2009 och idag delar kontor och studio i Visby.

Foto: Emma Jönsson Dysell.

Martina Eriksson driver sedan 2003 arkitektkontoret m. arkitektur. Tyngdpunkten i verksamheten är att utveckla byggnader med helhetligt tänkande i förhållande till byggd miljö, tydlig landskapstillhörighet, lokalklimatisk hänsyn och med lokala material och hantverkare.

Barbro Lomakka arbetar som textilformgivare sedan 2000 och har hela tiden bedrivit ett utvecklingsarbete med utgångspunkt från den gotländska ullfibern. Syftet är att kvalificera ullens unika egenskaper för strukturer i byggd miljö med höga krav på akustikdämpande, ljusdestillerande och värmeisolerande funktioner.

Martina Eriksson talar om sin arkitektur som skikt utifrån och in, Barbro Lomakka om sina strukturer som skikt inifrån och ut.

Föreläsningen börjar 18:00. Mingel med dryck från 17.30. Evenemanget är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. Vi uppmanar till att fortsätta följa utvecklingen av restriktioner, råd från FHM och att du endast kommer
till event om du känner dig fullt frisk.

Arrangör Stockholms Arkitektförening genom Rebecka Tarschys och Johanna Wiklander.

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Utställningen NK:s möbler
Visning

Utställningen NK:s möbler

Under nära sju decennier tillverkade NK sina möbler i Nyköping. Produktionen vid NK:s verkstäder är en viktig del av svensk...

Datum::
Arkitekturträff Jönköping
Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg

Arkitekturträff Jönköping

Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg bjuder in till nästa träff för att diskutera Jönköpings kommande arkitekturvecka.

Datum::
Årsmöte Övre Norrland
Sveriges Arkitekter Övre Norrland

Årsmöte Övre Norrland

Sveriges Arkitekter Övre Norrland välkomnar alla sina medlemmar till årsmöte – digitalt eller på plats i Umeå, Skellefteå eller Luleå.

Datum::