Skeppsbron – möjligheternas plats?

Mitt i Göteborg, utmed älven, ligger Skeppsbron, en för staden viktig och historisk plats som de senaste decennierna till stor del utgjorts av barriärer och parkering. Planerna var stora, kostnaderna lika så och tidigare i höst kom beslutet om att liggande planer skulle rivas upp.

FFS Väst bjuder därför in till en inspirerande kväll där vi tillsammans tittar framåt och diskuterar vad Skeppsbron skulle kunna bli?

I syfte att återförena staden med vattnet togs en detaljpan för området fram under 2010-talet. 2015 vann detaljplanen laga kraft och tanken var att staden skulle återförenas med vattnet och områdets gator, torg, platser och kajområde skulle bli göteborgarnas nya mötesplats vid älven.

Efter nyheter om haltande projektekonomi och många utspel kom så nyheten tidigare i höst om att planerna för Skeppsbron skrotas och nya planer ska tas fram.

Tillsammans med våra talare Johan Casselbrant,
Kanozi Arkitekter, Frida Skarp, Krook & Tjäder och Per Osvalds, Stadsbyggnadsförvaltningen Göteborg Stad, hoppas vi kunna få till ett kreativt och givande samtal som blickar framåt snarare än bakåt. Vad är viktigt att ha med sig när man planerar en ny stadsdel idag?

Ta med dina kollegor, vänner och kompanjoner på ett intressant och kreativt samtal!

Varmt välkomna!

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Årsmöte Sveriges Arkitekter Södermanland
Sveriges Arkitekter Södermanland

Årsmöte Sveriges Arkitekter Södermanland

Välkommen på årsmöte för Sveriges Arkitekter Södermanland på Stigatomtaskolan i Nyköping.

Datum::
Bokrelease Arkitektur Förlag
Event

Bokrelease Arkitektur Förlag

Upptäck Carl-Axels Ackings unika produktion! Under kvällen medverkar arkitekterna Bengt Acking och Lisa Grape och bokens författare Ulf Wickbom i...

Datum::
Ta kontroll över din framtida lön
Event

Ta kontroll över din framtida lön

Välkommen till en informationsträff om din pension tillsammans med Skandia och Sveriges Arkitekter! De flesta anställda idag omfattas av tjänstepension.

Datum::