Öppet Rum – Konst och arkitektur

Öppet Rum: Konst och arkitektur – Psykiatrins hus Uppsala.
Öppet Rum är en återkommande programserie om gestaltning i offentlig miljö.

För snart tio är sedan invigdes Psykiatrins hus i Uppsala. Utgångspunkten för projektet var att förlägga den psykiatriska vården i anslutning till den somatiska och att samla psykiatrins alla funktioner under ett och samma tak. Tengbom arkitekter fick uppdraget att utforma byggnaden och konstenheten vid Region Uppsala ansvarade för den konstnärliga gestaltningen.

Andreas Bjersby, chef för konstenheten Region Uppsala, berättar här om bakgrunden till satsningen på Psykiatrins hus och om samarbetet mellan arkitekt och projektledare för den offentliga konsten.

Öppet Rum är ett samarbete mellan Västerås konstmuseum och Sveriges Arkitekter Västmanland.

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
BIM verktyg – Parametriskdesign och programmering
Kurs

BIM verktyg – Parametriskdesign och programmering

YH-utbildningen BIM-verktyg: Parametrisk design och programmering passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Utbildningen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.

Datum::
BIM verktyg – Punktmolnsmodellering och VR
Kurs

BIM verktyg – Punktmolnsmodellering och VR

YH-utbildningen BIM verktyg: punktmolnsmodellering och Virtual Reality passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Utbildningen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.

Datum::
Byggnadsintegrerade solceller – Sverige
Event

Byggnadsintegrerade solceller – Sverige

Inom ramen för internationella samarbetet IEA PVPS Task 15 ordnas seminarium om integrerade solceller ur ett svenskt perspektiv. Var vi...

Datum::