Krapperups Borg, Grand Hotell Mölle och Brunnby Kyrka

Seniorarkitekterna i Skåne bjuder in till presentation av Krapperups Borg, Grand Hotell Mölle och Brunnby Kyrka.

I början av juni blommar de färgrika Rododendron i Krapperups park, framför allt utmed den långa gångvägen mot det runda springvattnet. Krapperups röda borg med grundstenar från medeltiden är omgiven av en vallgrav, en lummig romantisk park, en övergiven köksträdgård som håller på att åter väckas till liv, stallbyggnader omvandlade till bland annat museum, konsthall, kafé och butiker. Krapperup ägs idag av den Gyllenstiernska Krapperupsstiftelsen. Parken är öppen för allmänheten men inte borgen som nu visas speciellt för Skånes Seniorarkitekter. Brunnby Kyrka och det Gyllenstiernska gravkoret binds samman med Krapperups borg genom en lång, rak axelväg.

Grand Hotell från förra sekelskiftet i Mölle dominerar byns silhuett med sin höga tornbyggnad och lyckas att förmedla något av Mölles lättsinniga badortskaraktär.

FULLSATT! Kontakta Anders Ekholm för restplatser.

Program:

09.00    Avresa med Bergkvara Buss från Knutpunkten Helsingborg. Gate anges på informationstavlan för bussavgångar under rubriken “Sveriges Arkitekter“. Det är troligt att detta annonseras en kort tid innan avgång.

09.45    Morgonkaffe i borgköket på Krapperup.

10.30    Deltagarna delas upp i grupper

I: Per Gyllenstierna berättar och visar borgen.

II: Mats Barup Edström berättar om restaureringen av Vagnstallet.

11.15    Grupperna byterplats.

12.00    Buss till Mölle och lunch på Grand Hotell

13.15    Buss till Brunnby kyrka med kalkmålningar och det Gyllenstiernska gravkoret, ritat av I.G.Classon, nyligen restaurerat. Mats Barup Edström berättar.

14.30    Buss till Krapperup. Vandring i parken. Pär Gustafsson berättar.

16.00    Buss till Knutpunkten i Helsingborg

16.45    Helsingborg.

Begränsat deltagarantal: 25 personer. Anmälan och eventuell avanmälan senast 24 maj(mejla till Lena Engelbrekt vid avanmälan). Var vänlig meddela om ni använder egen transport till Krapperup där vi möts på inre borggården 09.45.

Lunchbuffé för alla är bokad på Grand Hotell i Mölle, kostnad 200:-. Ett specialarrangemang för Skånes Seniorarkitekter.
Programansvariga: Pär Gustafsson (kontakt 070-776 41 83) och Carin Bunte.

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Chalmers Arkitektur Examensutställning 2023
Visning

Chalmers Arkitektur Examensutställning 2023

Chalmers Arkitektur bjuder in till sin stora årliga examensutställning där 100+ nyexaminerade arkitekter ställer ut sina arbeten.

Datum::
Utställningen NK:s möbler
Visning

Utställningen NK:s möbler

Under nära sju decennier tillverkade NK sina möbler i Nyköping. Produktionen vid NK:s verkstäder är en viktig del av svensk...

Datum::