Kött, blod och luckor i bostadspolitiken

Kött, blod och luckor i bostadspolitiken – från praktiknära forskning till nya sätt att bo. Solmaz Beik från Kod Arkitekter berättar om en resa genom den praktiknära forskningen.

Elastiska hem. Foto: Kod Arkitekter.

Solmaz Beik från Kod Arkitekter berättar med utgångspunkt i innovationsprojektet Elastiska Hem, om en resa genom den praktiknära forskningen. Om hur luckor i bostadspolitiken måste fyllas med nya idéer och initiativ för att skapa någonting bättre inom ett dåligt fungerande system. Om hur det behovsdrivna ritandet – att rita bostadslösningar utifrån människor av kött och blod i stället för enbart marknadslogik – kan mana till nya och mer relevanta boendemiljöer för någons vardag. Och om hur det kan se ut när forskning implementeras i verklig kontext som ett steg mot det som är den riktiga innovationen – att hitta vägar mot realisering.

Kod Arkitekter har initierat och drivit Elastiska Hem med drivkraften att skapa goda bostadskvaliteter för även de som idag inte har råd till det. Genom att dela mer med andra, skapa en arkitektur som förenklar delningen och boendelösningar som kan anpassas efter livets och omvärldens skiftande behov – kan fler kvaliteter uppnås till samma peng, fler människor få plats i samma hus och en grogrund för vardagsnära gemenskap genom boendet vinnas.

Efter presentationen följer ett samtal mellan Solmaz Beik, Ylva Åborg Kontorschef på Fojabs Stockholmskontor och styrelseledamot i Sveriges Arkitekter samt Joanna Zawieja, arkitekt, curator och skribent.

Mingel med vin och snacks från kl. 17.30, föreläsningen börjar kl.18.00.
Eventet är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.

Arrangör: Stockholms Arkitektförening genom Joanna Zawieja och Ulrika Nero

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Årsmöte Sveriges Arkitekter Södermanland
Sveriges Arkitekter Södermanland

Årsmöte Sveriges Arkitekter Södermanland

Välkommen på årsmöte för Sveriges Arkitekter Södermanland på Stigatomtaskolan i Nyköping.

Datum::
Bokrelease Arkitektur Förlag
Event

Bokrelease Arkitektur Förlag

Upptäck Carl-Axels Ackings unika produktion! Under kvällen medverkar arkitekterna Bengt Acking och Lisa Grape och bokens författare Ulf Wickbom i...

Datum::
Ta kontroll över din framtida lön
Event

Ta kontroll över din framtida lön

Välkommen till en informationsträff om din pension tillsammans med Skandia och Sveriges Arkitekter! De flesta anställda idag omfattas av tjänstepension.

Datum::