Kött, blod och luckor i bostadspolitiken

Kött, blod och luckor i bostadspolitiken – från praktiknära forskning till nya sätt att bo. Solmaz Beik från Kod Arkitekter berättar om en resa genom den praktiknära forskningen.

Elastiska hem. Foto: Kod Arkitekter.

Solmaz Beik från Kod Arkitekter berättar med utgångspunkt i innovationsprojektet Elastiska Hem, om en resa genom den praktiknära forskningen. Om hur luckor i bostadspolitiken måste fyllas med nya idéer och initiativ för att skapa någonting bättre inom ett dåligt fungerande system. Om hur det behovsdrivna ritandet – att rita bostadslösningar utifrån människor av kött och blod i stället för enbart marknadslogik – kan mana till nya och mer relevanta boendemiljöer för någons vardag. Och om hur det kan se ut när forskning implementeras i verklig kontext som ett steg mot det som är den riktiga innovationen – att hitta vägar mot realisering.

Kod Arkitekter har initierat och drivit Elastiska Hem med drivkraften att skapa goda bostadskvaliteter för även de som idag inte har råd till det. Genom att dela mer med andra, skapa en arkitektur som förenklar delningen och boendelösningar som kan anpassas efter livets och omvärldens skiftande behov – kan fler kvaliteter uppnås till samma peng, fler människor få plats i samma hus och en grogrund för vardagsnära gemenskap genom boendet vinnas.

Efter presentationen följer ett samtal mellan Solmaz Beik, Ylva Åborg Kontorschef på Fojabs Stockholmskontor och styrelseledamot i Sveriges Arkitekter samt Joanna Zawieja, arkitekt, curator och skribent.

Mingel med vin och snacks från kl. 17.30, föreläsningen börjar kl.18.00.
Eventet är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.

Arrangör: Stockholms Arkitektförening genom Joanna Zawieja och Ulrika Nero

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Nomineringsevent Östergötlands arkitekturpris 2023
Sveriges Arkitekter Östergötland

Nomineringsevent Östergötlands arkitekturpris 2023

Sveriges Arkitekter Östergötland presenterar de projekt som är nominerade till Östergötlands Arkitekturpris 2023.

Datum::
Arkitektonisk verkshöjd i det brukarnära
Stockholms Arkitektförening

Arkitektonisk verkshöjd i det brukarnära

Stockholms Arkitektförening bjuder in till föreläsning med Marge Arkitekter som presenterar sin arbetsmetod och ställningstaganden kopplat till det brukarnära.

Datum::
Bygg bort krisen – Bygg bostäder
Event

Bygg bort krisen – Bygg bostäder

Vad säger politikerna om byggkrisen och bostadsbristen? Välkommen på bostadspolitisk debatt den 7 december!

Datum::