Konferens 2022: Gestaltad livsmiljö

– när allt ställs på sin spets. Samhället och våra gemensamma livsmiljöer är under ständiga påfrestningar och omförhandlingar.

Årets konferens tar upp frågor som vilka värden och kvaliteter i våra gestaltade miljöer är betydelsefulla att bevara och utveckla när stora utmaningar som väpnad konflikt, klimatförändringar, hotat kulturarv, resurshushållning, ohälsa, segregation utmanar?

Under dagen får vi en inblick i hur aktörer inom fältet tänkt och agerat när de vägt in såväl de lokala förutsättningarna liksom de stora globala utmaningarna i sina arbeten. Vad kan vi lära av varandra? Hur har arbetsprocesser sett ut, vilka verktyg har använts, vad var framgångsfaktorerna och hur blev slutresultatet? På konferensen presenteras även årets Strålkastare som uppmärksammar aktörer som på ett föredömligt sätt arbetar för den gestaltade livsmiljön.

Konferensen riktar sig till dig som arbetar på kommunal, regional och statlig nivå inom akademi eller som privat aktör.

Läs programmet och anmäl dig till den digitala visningen på ArkDes webbplats.

Sedan 2020 arrangerar Boverket, Riksantikvarieämbetet, ArkDes och Statens konstråd tillsammans en årlig konferens om gestaltad livsmiljö.

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Boldness and beuaty
Event

Boldness and beuaty

Welcome to the international Landscape Architecture Congress Boldness & Beauty.

Datum::
Stadsarkitektdagen 2022
Seminarium

Stadsarkitektdagen 2022

Boom utan krasch? Gestaltad livsmiljö i snabb tillväxt. Intresset för utbyggnad utanför storstäderna ökar, dels som en följd av återindustrialiseringen, dels en flytt till småstadens kvaliteter. Hur planerar vi för hållbar tillväxt? Vilka verktyg finns?

Datum::
Boverksdagarna 2022
Event

Boverksdagarna 2022

Välkommen till digitala Boverksdagarna 2022 med temat "Så bygger vi framtidens samhälle".

Datum::