Klimatkartläggning i takt med färdplanen

Omställningslyftet & Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande bjuder in till föreläsning och workshop om: Klimatkartläggning i takt med färdplanen.

Färdplan för klimatneutral bygg- och anläggningssektor har tagits fram för att svara mot den svenska klimatlagen från 2018 om att Sverige senast år 2045 ska nå klimatneutralitet. Enligt den ska aktörer i byggoch anläggningssektorn har kartlagt sina utsläpp och satt klimatmål senast 2022 för att hålla takten i omställningen, så hur ligger vi till såhär efter årsslutet?

Omställningslyftet är ett nationellt initiativ som tillhandahåller nätverk, verktyg, utbildning och finansieringsstöd för hållbar grön omställning för SME-företag. Tillsammans med Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande anordnas föreläsning och workshop för företag inom Bygg- och fastighet för att stötta i omställningsarbetet.

NÄR: 24 januari 2023

VAR: Krook & Tjäder, Prinsgatan 12 i Göteborg och digitalt (del 1)

Del 1 08.00 Frukost hos Krook & Tjäder

08.30-09.30 (hybrid)

– Omställningslyftet, intro 5min

– Färdplanen och klimatmålsättningar Göteborgs stad

– Framtiden byggutveckling, 10 min

– Metoder för kartläggningen. Skillnader mellan klimatneutral byggnad och organisation– Birgit Brunklaus, Elin Einarsson Lindvall – RISE, 20 min

– Erfarenheter från hållbarhetsrapportering – Krook & Tjäder 10 min

Del 2 9.45 – 11.00 WS och diskussion (på plats hos Krook & Tjäder)

– Nästa steg: Hur sätter vi mål utifrån klimatkartläggningen?

– Målkonflikter i värdekedjan – hur överkommer vi hinder?

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Föreläsning med Heba Khalil
Event

Föreläsning med Heba Khalil

A PRAT: Sveriges Arkitekter Västra Götaland börjar 2023 års program med en spännande internationell utblick till Egypten!

Datum::
Tre Om: att verka över gränser
Event

Tre Om: att verka över gränser

Sveriges Arkitekter Skånes samtalsserie TRE OM inriktar sig på frågor som belyser arkitektrollen idag och i framtiden. I det tredje samtalet fokuserar vi på internationalitet och att arbeta över gränserna.

Datum::
BIM verktyg – Parametriskdesign och programmering
Kurs

BIM verktyg – Parametriskdesign och programmering

YH-utbildningen BIM-verktyg: Parametrisk design och programmering passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Utbildningen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.

Datum::