Inspirationsföreläsning – Att verka som arkitekt i kommunal och statligsektor

Är du arkitektstudent eller nyexaminerad? Är du intresserad av att träffa arkitekter och lyssna på ett samtal om olika val i yrkeslivet?

Välkommen till ett intressant lunchwebinarium om hur arbetsmarknaden ser ut och lyssna till en inspirerande panel som pratar om sina erfarenheter från arbetslivet.

Föreläsare och moderator:

Jannice Johansson Steijner, (SAR/MSA)
Jannice är husarkitekt i botten och har varit yrkesverksam i drygt tjugo år. Initialt verksam som hus- och inredningsarkitekt på koncept, ett medelstort arkitektkontor, före riktningen ändrades mot mer ledarskap, strategiarbete och branschfrågor. Jannice har erfarenhet från offentligsektor till verksam som partner och i olika chefsroller på Tengbom bl a som marknadschef, affärsområdeschef och vice VD. Därutöver varit VD för NOTE, en mindre designstudio och Kod Arkitekter, ett medelstort arkitektkontor med fokus på bostäder

Panel:

Elisabeth Elfström (LAR/MSA)
Efter 7 år på Sveriges Arkitekter som vice-förbundsordförande jobbar Elisabeth nu som stadsträdgårdsmästare på trafikkontoret på Stockholm stad. Med en utbildning som landskapsarkitekt och olika erfarenhet av både privat och offentlig sektor har Elisabeth en bred erfarenhet. Hon har bland annat jobbat som landskapsarkitekt på exploateringskontoret på Stockholm stad och som landskapsarkitekt på AJ Landskap.

Victoria Buskqvist (SAR/MSA)
Efter 20 år i Mälardalen, senast som chefsarkitekt och kontorschef på White arkitekter i Örebro, flyttade Victoria 2018 hem till Helsingborg. Nu leder hon regeringsuppdraget Arkitektur och Gestaltad livsmiljö, anställd på Boverkets nya kontor i Malmö. Hon jobbar tillsammans med riksarkitekt Helena Bjarnegård i regeringsuppdraget. Vidare ansvarar hon för Boverkets nya uppdrag Bostadsbrist och segregation, bedriver interna utvecklingsfrågor som kommunikation, samarbets- och kulturfrågor samt stöttar

Viktoria har utsetts till Årets Yrkeskvinna i Örebro län och förstapris i MIPIM Awards 2015 för Svenska Würths huvudkontor och centrallager.

Info:

Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla arkitektstudenter och nyexaminerade.

Zoomlänk till seminariet skickas ut dagen innan.
Har ni frågor? Mejla till ottilia.ljung@arkitekt.se, så hoppas vi kunna besvara det under eventet

Varmt välkomna!

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Chalmers Arkitektur Examensutställning 2023
Visning

Chalmers Arkitektur Examensutställning 2023

Chalmers Arkitektur bjuder in till sin stora årliga examensutställning där 100+ nyexaminerade arkitekter ställer ut sina arbeten.

Datum::
Utställningen NK:s möbler
Visning

Utställningen NK:s möbler

Under nära sju decennier tillverkade NK sina möbler i Nyköping. Produktionen vid NK:s verkstäder är en viktig del av svensk...

Datum::