Gjuteriet och Magasinet

Seniorarkitekterna Skåne bjuder in till visning i kvarteret Gjuteriet och Magasinet i Varvsstaden i Malmö.

Johan Pitura från Kjellander Sjöberg berättar om ombyggnaden och sedan följer visning av Oatlys lokaler med Cia Eriksson därefter går vi vidare till Kv. Magasinet där Joakim Lyth på Wingårdhs visar runt och vi får möjlighet att höra Hanne Birk från berätta om den pågående utvecklingen i Varvstaden.

Omvandlingen av Gjuteriet i Malmö, gestaltad av Kjellander Sjöberg på uppdrag av Varvsstaden, är ett projekt som visar hur vi kan utveckla och förädla det redan byggda utifrån cirkulära strategier som både bevarar stadens kulturarv och skapar nya innovativa miljöer.

Genom ett kreativt återbruk både av den befintliga byggnadsruinen och tillförseln av återbrukat byggnadsmaterial berättar projektet en mångbottnad historia om hamnmiljön och Malmös många epoker.

Gjuteriet blir en innovativ och öppen ny mötesplats, en sjudande kreativ nod i staden och en levande arbetsmiljö. Markplanet är formgivet för att, förutom en restaurang och Oatlys foajé, kunna husera en rad publika funktioner som kafé och utställningslokal. Genom att skapa nya kopplingar och möjliggöra för utåtriktade verksamheter i byggnadens stöttar Gjuteriet platsens framväxande stadsliv.Den stora industrihallen fylls åter igen av aktivitet och liv, med mötesplatser och ytor att vara kreativ och umgås på, i en miljö som uppmuntrar samverkan, informella möten och välmående.

Efter visningen kan för de som önskar gemensam lunch intas på restaurang Stora Varvsgatan 6.

Anmälan senast den 8 april via formuläret här nedan. Max antal deltagare 25 personer.
Återbud senast den 16 april skickas till kansli@arkitekt.se
Programansvarig: Margaretha Nilsson

Skriv upp mig på väntelistan

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Panelsamtal om AI – digitala verktyg
Event

Panelsamtal om AI – digitala verktyg

Sveriges Arkitekter Studenterna bjuder in till Panelsamtal om AI i digitala verktyg. Ställ dina frågor till experter.

Datum::
Kunskapsutveckling om vårdbyggnader – CVA som kunskapsnod
Webbutbildning

Kunskapsutveckling om vårdbyggnader – CVA som kunskapsnod

Med utgångspunkt i några av de senaste rapporterna som Centrum för vårdens arkitektur publicerat ger detta webbinarium en introduktion till kunskapsutveckling för vårdbyggande.

Datum::
Stadsarkitekt x 3
Sveriges Arkitekter Västra Götaland

Stadsarkitekt x 3

Tre städer och tre olika roller och mandat. ”Vem skapar stadens rum? Hur ser samspelet ut mellan olika aktörer?”Sveriges Arkitekter...

Datum::