Arkitektur för klimatet

Hösten 2019 lanserades Sveriges Architects Declare som över 300 arkitektföretag redan har skrivit under. För att öka takten i klimatomställningen och inspireras av varandra startar vi nu Sveriges Architects Declare nätverk med ett seminarium om arkitektur för klimatet följt av mingel.

Vi vet att användningen av nya råvaror och material har en avgörande påverkan på klimatet. Vid den första träffen tar diskussionen därför sin utgångspunkt i tre byggda projekt som alla på olika sätt har utgått från platsens tillgångar som en metod för att minska resursanvändningen. Vi inspireras av och diskuterar hur projektens fokus på hållbarhet har påverkat arkitekturen.

Seminariet sker simultant i Malmö, Göteborg och Stockholm med en talare i varje stad och möjlighet att delta online. Efter seminariet fortsätter diskussionen och minglet på plats i respektive stad.

Vi kommer också att presentera nätverkets syfte och arbete i Sverige och ge en kort utblick i vad som sker i Architects Declares nätverk runt om i världen.

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Konferens 2022: Gestaltad livsmiljö
Event

Konferens 2022: Gestaltad livsmiljö

Årets konferens tar upp frågor som vilka värden och kvaliteter i våra gestaltade miljöer är betydelsefulla att bevara och utveckla när stora utmaningar som väpnad konflikt, klimatförändringar, hotat kulturarv, resurshushållning, ohälsa, segregation utmanar?

Datum::
Höstutflykt med lokalföreningarna
Södermanland & Västmanland

Höstutflykt med lokalföreningarna

Sveriges Arkitekter Södermanland välkomnar till höstutflykt i Eskilstuna tillsammans med Sveriges Arkitekter Västmanland.

Datum::
Boldness and beuaty
Event

Boldness and beuaty

Welcome to the international Landscape Architecture Congress Boldness & Beauty.

Datum::