A-prat – Samtidens och framtidens träarkitektur

Sveriges Arkitekter Västra Götaland bjuder in tillsammans med Röhsska museet, Svensk trä och Svensk Form Väst till en heldag med föreläsningar och samtal om samtida arkitektur i trä och framtidens innovationskraft i trä.

Samtidigt visas utställningen Woodlife Sweden som presenterar 40 svenska träprojekt som visar hur arkitektur och design kan bidra till minskad klimatpåverkan.

Del 1 – Samtidens träarkitektur

I en första del presenteras tre projekt som alla utforskar träets möjligheter på olika sätt: Modvion berättar om utvecklingen av sina vindkraftverk, med stomme helt i trä, vilket ger nya möjligheter både för installation och uppförande; KAKA arkitekter berättar om sitt arbete med främst förskolor där trä har en central roll både för gestaltning och hållbarhetsfrågor och Wahlström Steijner arkitekter berättar dels om en liten teknikbyggnad som fått ett annorlunda uttryck, dels om Kviberg sporthall där träets användning utforskas på flera nivåer.

Paus

Del 2 – Framtidens träarkitektur

I samtalets andra del berättar Chalmersstudenterna Emil Westlin, Charlotta Gatenbeck, Isabella Endre och Daniel Johansson om projekt där de tänjer på användandet av trä och utforskar dess potential vad gäller modulbygge, resursanvändande, cirkularitet och byggmetoder.

Panelsamtal

I ett panelsamtal mellan arkitekter och studenter tas frågeställningarna vidare i ett brett samtal om framtidens träarkitektur och möjligheter, både från gestaltnings-, hållbarhets- och innovationsperspektiv.

Programpunkten modereras av Tove Dumon Wallsten, Sveriges Arkitekter och Björn Nordin, Svenskt Trä.

Efter programpunkten hålls ett mingel med tilltugg och visning av utställningen Woodlife Sweden samt Arkitektur i gränslandet.

Utställningen är öppen

Datum: 22/8 – 27/8
Tid: Samma öppettider som museet
Entré: Ingår i entréavgiften årskort eller dagsbiljett
Lokal: Arkitekturhallen

Woodlife Sweden har producerats av Svenska institutet och Sveriges Arkitekter i samarbete med branschorganisationerna Svenskt Trä och Skogsindustrierna. Eventet stöds av Västra Götalandsregionen

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Webbinarium om kvalitéer i vårdmiljö
Webbutbildning

Webbinarium om kvalitéer i vårdmiljö

Bli bättre på att mäta och utvärdera fysiska kvalitéer i regional och kommunal vårdmiljö

Datum::
Temakväll: Vinterstaden
Sveriges Arkitekter Västra Götaland

Temakväll: Vinterstaden

Välkomna på Sveriges arkitekter Västra Götalands första temakväll med tema ”Vinterstaden”. Kvällen kommer beröra både stadsplanering, landskapsrum och byggnadsarkitekturen i en arktisk kontext.

Datum::
Årsmöte SAVG
Sveriges Arkitekter Västra Götaland

Årsmöte SAVG

Kallelse och dagordning till Årsmöte för Sveriges Arkitekter Västra Götaland – till dig som är medlem i Sveriges Arkitekter.

Datum::