15-minutersstaden!

Stadens funktion som socialt rum är ett ständigt aktuellt ämne som har problematiserats och fördjupats i och med framtagandet av agenda 2030 och de globala målen. Den växande förståelsen för vikten av ett socialt hållbart samhälle medför att allt mer hänsyn tas till sociala aspekter i den fysiska planeringen och nya stadsutvecklingskoncept, såsom 15-minutersstaden, utformas.

I detta Future Cities Studio webbinarium om urban design fokuserar vi på sociala aspekter av konceptet 15-minutersstaden. Hur kan 15-minutersstaden bidra till att hantera sociala utmaningar i befintliga miljöer och motverka att de uppstår i nya områden? Hur kan dagens segregationsproblematik påverkas av konceptet? Hur främjar vi kulturutbyte, integration och sociala kontakter? Vad är lärdomarna av tidigare planeringsideal?

Seminariet inleds med en trendspaning om social hållbarhet inom stadsplanering med fokus på orättvisor i resursfördelning och stadens sociala infrastruktur. Därefter bjuder vi in experter med bakgrund inom arkitektur och fysisk planering till ett panelsamtal om konceptens betydelse för utvecklingen av hållbara städer.

Vi ser gärna att du som deltagare bidrar med dina åsikter och din kunskap till diskussionen via Menti.

Program

8.00-8.05 Välkomna
Simon Linde, Samhällsplanerare, AFRY
Linnea Almroth , Social hållbarhetsstrateg, AFRY

8.05-8.10 Presentation
Nazem Tahvilzadeh, Docent i statsvetenskap / associate professor political science, Senior lecturer in public administration, Södertörn högskola

8.10-8.45 Panelsamtal

Nadine Hanna , Kundförvaltare, Stockholmshem

Mustafa Sherif, Stadsplanerare, AFRY

Vesna Vasiljkovic, Planchef, Malmö stad

8.45-9.00 Frågor från chatten

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Tävling – Klimatgalleriet
Event

Tävling – Klimatgalleriet

Nu startar årets klimattävling inom arkitektur.

Datum::
Föredrag om massivträ
Seminarium

Föredrag om massivträ

Att bygga och inreda med massivträ är det som gäller nu och i framtiden. Frågorna är dock många när det gäller massivträ som material för interiöra och exteriöra projekt.

Datum::
Landscape Architecture – recognition of the profession across Europe and Common Training Framework for Landscape Architecture
Seminarium

Landscape Architecture – recognition of the profession across Europe and Common Training Framework for Landscape Architecture

Representatives from countries where the profession is recognised will speak about their experience and give helpful advice to National Associations still in process of recognising the profession. The online workshop will also include round table discussion where National Associations will be able to ask questions.

Datum::