Steg 3 har gett mig perspektiv och ett språk

Oskar Ivarsson är landskapsarkitekt, delägare och vd på Mareld Landskapsarkitekter i Göteborg. Han har just avslutat 2022 års upplaga av Steg 3 – Arkitektens ledarskap.

Varför ville du gå den här kursen?

– Vi är många på kontoret som går på Sveriges Arkitekters kurser och vi har tittat länge på Steg 3. Eftersom jag har en ledarroll passar den mig bra.

Levde kursen upp till dina förväntningar?

– Jag hade ganska stora förväntningar. Det är en stor investering i både tid och pengar, så jag ville ha ut en hel del och tvekade därför om jag skulle gå. Det hade varit bra om det var tydligare att det inte förväntas att man ska lägga så mycket tid mellan kurstillfällena. Då hade mitt beslut att anmäla mig varit lättare. Men visst har kursen levt upp till mina förväntningar. Det har varit bra kvalitet, bra nivå och mycket utbyte med de andra deltagarna.

Är det något speciellt som du tyckte var bra?

– Ja det är flera delar som ledarskap, roller och presentationsteknik som har varit väldigt bra.

Är det något som du tar med dig som du har nytta av direkt?

– Ja, det tror jag, men det är förstås mycket upp till mig. Tack vare att det är mycket övningar över så lång tid har jag fått med mig perspektiv och ett språk som kommer mer automatiskt nu – jag har fått in det i kroppen.

Hur har det varit att alla kurspass är på internat?

– Det är bra för det blir tydligare fokus och kursdeltagarna får möjlighet att diskutera tillsammans. Och det är ett av det stora utbytet med kursen – nätverket med de andra deltagarna.

Skulle du kunna rekommendera andra att gå den här kursen?

– Absolut! Vi har en ambition att fler på kontoret ska gå.

Kontakt

Vill du veta mer om våra kurser?

Kontakt

Eva Minoura

Programansvarig arkitektur/kompetensSkicka e-post08-505 577 46
Kontakt

Ingegärd Gyllenswärd

Arkitekturteamschef / programansvarig arkitektur/kompetensSkicka e-post08-505 577 48