Arkitekturskolan - folkbildning om arkitektur på Instagram - Sveriges Arkitekter

Hur ökar vi kunskapen och intresset för arkitektur hos den breda allmänheten? Som ett av Sveriges Arkitekters mål, är det en fråga vi ständigt jobbar med. I ett försök att nå en ny målgrupp, och förändra synen på arkitektur som ett särintresse har startade vi Arkitekturskolan, en folkbildande följetong på Instagram, där vi dyker ner i arkitekturens historia och nutid. Tidigare såg du Arkitekturskolan som Storys på Sveriges Arkitekters konto, men nu har skolan fått flytta hemifrån, till ett alldeles eget konto på Insta, som inte helt oväntat heter just Arkitekturskolan.

Tipsa pappa, dotter eller kompis!

Syftet med Arkitekturskolan är att skapa intresse, förståelse och kunskap om arkitektur hos den breda allmänheten. Varje månad släpper vi ett nytt tema där vi bland annat presenterar pionjärer inom arkitekturen, berättar om funkis och nationalromantik, pratar stadsplanering och visar kända och okända byggnader. Sprid ordet och tipsa dina nära och kära!

Har du feedback till oss?

Trots att arkitekter inte är den primära målgruppen, hoppas vi naturligtvis att våra medlemmar kommer följa Arkitekturskolan med nöje. Därför vill vi gärna ta del av medlemmarnas synpunkter och förbättringsförslag. Hör av dig till oss om du har tankar och idéer!

Så till dig som redan njutit av Arkitekturskolan på Sveriges Arkitekters konto, in och följ Arkitekturskolan också! Och till dig som precis ska till att följa skolan – välkommen!