Arkitekturskolan - folkbildning om arkitektur på Instagram - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

Hur ökar vi kunskapen och intresset för arkitektur hos den breda allmänheten? Som ett av Sveriges Arkitekters mål, är det en fråga vi ständigt jobbar med. I ett försök att nå en ny målgrupp, och förändra synen på arkitektur som ett särintresse, lanserar vi idag Arkitekturskolan. Arkitekturskolan är en folkbildande följetong på Instagram, där vi kommer dyka ner i arkitekturens historia och nutid.

Tipsa pappa, dotter eller kompis!

Syftet med Arkitekturskolan är att skapa intresse, förståelse och kunskap om arkitektur hos den breda allmänheten. Vi kommer bland annat presentera pionjärer inom arkitekturen, berätta om funkis och nationalromantik, prata stadsplanering och visa kända och okända byggnader. Sprid ordet och tipsa dina nära och kära! Arkitekturskolan kommer finnas under Stories på vårt konto sveriges_arkitekter med start idag. Varje vecka släpps två avsnitt på samma tema.

Har du feedback till oss?

Trots att arkitekter inte är den primära målgruppen, hoppas vi naturligtvis att våra medlemmar kommer följa Arkitekturskolan med nöje. Kampanjen är nu i en första fas och kommer fortsätta utvecklas. Därför vill vi gärna ta del av medlemmarnas synpunkter och förbättringsförslag. Hör av dig till oss om du har tankar och idéer!

Nu drar vi igång #Arkitekturskolan. Vi börjar med Miljonprogrammet. Häng med!