Föreslå projekt till arkitekturpriser

Ta chansen att föreslå vilka som ska vinna Sveriges mest prestigefyllda arkitekturpriser. Föreslå ett av dina egna projekt, kanske en väns eller bara något du tycker är snyggt? Förslagslådan är öppen för alla, arkitekter, byggherrar – ja vem som helst. Du kan föreslå hur många projekt du vill. Förslagslådan är alltid öppen men förslag som kommer in sent på året bedöms i mån av tid. Alla förslag som kommer in till och med 20 augusti varje år tas med för bedömning för nästkommande års priser.

Helt klart var priset en tydlig signal om att vi är ett kontor som kan få fram projekt med hög nivå.

Ulrika Gunnman, arkitekt SAR/MSA, som vann Landskapsarkitekturpriset 2020.

Förslagslådan är öppen och finns under respektive pris

Är det ditt team som vinner nästa år?
Ordförande i juryn för Landskapsarkitekturpriset och representant från Danske Bank visar upp diplomen för Ulrika Gunnman/02 Landskap – en av vinnarna på Arkitekturgalan 2021. Foto: Jonas Malmström

De priser du kan föreslå projekt till är:

  • Guldstolen – Sveriges Arkitekters pris för bästa inredningsarkitektur. Priset tilldelas en nyligen färdigställd inredning med högt konstnärligt, innovativt värde och som är funktionell och välgestaltad.
  • Kasper Salin – priset – Sveriges Arkitekters pris för Sveriges bästa byggnadsverk. Priset tilldelas ett byggnadsverk eller grupp av byggnader av hög arkitektonisk kvalitet.
  • Kritikerpriset – Sveriges Arkitekters pris som premierar den bästa arkitekturanalysen eller insatsen för att stärka ett initierat samtal om arkitektur och samhällsplanering.
  • Landmärket – Priset tilldelas ett nyligen färdigställt landskapsarkitekturobjekt av hög arkitektonisk kvalitet gällande gestaltning, förverkligande och utförande.
  • Planpriset – Sveriges Arkitekters pris för bästa stadsbyggnad
    Priset tilldelas en kommun för ett väl utfört planarbete.

Priser som andra delar ut som du kan föreslå projekt till under 2023 är:

  • Trafikverkets arkitekturpris – ges till en omsorgsfullt utformad och väl fungerande infrastrukturanläggning som motsvarar höga krav på god arkitektur, långsiktig hållbarhet och hänsyn till natur- och kulturvärden. (delas ut vartannat år)
  • Ung Svensk Arkitektur (delas ut vartannat år av tidskriften Arkitektur).