Arkitekturfrukost – om studenthälsa på arkitektutbildningarna - Sveriges Arkitekter

Den sista Arkitekturfrukosten får i år hade titeln: Räcker jag till? – om studenthälsa på arkitektutbildningarna.Studenter på arkitektutbildningarna i Sverige är nöjda med sitt val av utbildning. De allra flesta tycker att de får goda förutsättningar att börja arbeta som arkitekt och ser fram emot sitt kommande yrkesliv. Men pressen på studenterna är stor.

Fler än nio av tio har regelbundet upplevt stress så det påverkat känslotillståndet negativt, och över hälften av studenterna har svårt att slappna av. Koncentrationsförmågan och minnet påverkas negativt av stressen studenterna upplever. Sömnsvårigheter har nära sjuttio procent av studenterna regelbundet. Det är några av resultaten från Sveriges Arkitekters enkät till studerandemedlemmar från hösten 2019.

Om detta handlade årets sista arkitekturfrukost den 27 november 2019. Medverkade gjorde Jonas Mellqvist, gruppchef Medlem & Rådgivning Sveriges Arkitekter, Rebecca Wahlström, studentsamordnare Sveriges Arkitekter, Ella Rydmark, ordförande för Sveriges Arkitekter studenterna, Regina Winzer från Folkhälsomyndigheten, Erik Wingquist,  programansvarig KTH arkitekturskola och Kristin Gausdal, arkitekt och partner, BAU.

Presentationen från frukosten, PDF