Akademier i podd om stadsplanering - Sveriges Arkitekter
Mustafa Sherif driver podden Urbanistica.

Mustafa Sherif driver podden Urbanistica.

Nu kan du lyssna på ordförandena för Sveriges Arkitekters fem olika akademier i podden Urbanistica. Start måndag den 5 oktober med nya avsnitt varannan vecka.

– Det saknades en plattform där alla kan prata fritt om stadsutveckling. Jag ville skapa ett forum för både branschens experter och vanligt folk där de får berätta om hur vi kan bygga en smartare och mer levande stad.

Ordens är Mustafa Sherifs. Han arbetar till vardags på Afry och driver sedan tio månader tillbaka podden Urbanistica. Han vill se en smartare stad. Med det menar han en stad där människorna är smarta – inte bara tekniken.

– Teknik ska finnas för att vi ska bli smartare och inte tvärtom. Det ska bara vara ett verktyg för oss att skapa en bättre livskvalitet och bli mer kreativa.

Mustafa Sherif intervjuar såväl representanter för branschen som en pappa och ett barn som bor och lever i staden. För honom är det viktigt att fånga synen på staden ur många perspektiv och synvinklar. Nu har han valt att ta reda på mer om Sveriges Arkitekters olika akademier.

– Sveriges Arkitekter har flera olika akademier och jag vill veta mer om vad de gör. Jag vill visa fram jobbet bakom kulisserna, hur de jobbar, vad har de för mål och syfte med sin verksamhet.

I timslånga avsnitt kan du lyssna på resultatet av intervjuerna med ordförandena för Sveriges Arkitekters akademier. Ett nytt avsnitt släpps varannan vecka. Först ut, måndag den 5 oktober, är Martin Rörby från Akademin för kulturmiljö.

Här hittar du på podden:


Om podden: Podden drivs av grundaren och initiativtagaren Mustafa Sherif. Han är stadsplanerare och är utbildad på KTH i Stockholm och i Milano. I podden möts människor med innovativa projekt och tankesätt som kan inspirera och ta människor ett steg längre mot smartare och mer livliga städer. Podden har drygt 22 000 unika lyssnare från 100 olika länder och avsnitten kan vara på både engelska, svenska och arabiska.