“Förbundet driver frågor som jag inte kan driva själv”

Vi frågade några av våra 14 000 medlemmar varför de är med i Sveriges Arkitekter. Så här svarar Marcia Harvey Isaksson vilka hon ser som de största fördelarna med medlemskapet.

Marcia Harvey Isaksson är medlem i Sveriges arkitekter sedan 13 år.

Namn: Marcia Harvey Isaksson
Titel: Inredningsarkitekt MSA
Gör: Egenföretagare i Stockholm
Medlem sedan: 13 år

Som nystartad egenföretagare gick jag professionsprogrammets Steg 1 och 2. Det var värdefullt att få den grunden.

Vad är dina viktigaste skäl till att vara medlem i Sveriges Arkitekter?

– Som egenföretagare finns det en trygghet i att ha en organisation dit man kan vända sig för råd, och få en gemenskap. Jag har suttit i Stockholms Arkitektförenings styrelse, där har jag skapat mötesplatser för nätverkande både för mig själv och för andra. Ett annat skäl är fortbildning, som nystartad egenföretagare gick jag professionsprogrammets Steg 1 och 2. Det var värdefullt att få den grunden.

Varför ska man som arkitekt vara medlem i Sveriges Arkitekter?

– Förbundet driver frågor som påverkar min arbetssituation som jag inte kan driva själv, det är en styrka att vi är många. På förbundet finns dedicerade experter i till exempel juridik, tävlingar och upphandling som jobbar med frågor som påverkar mig som individ.

Säg ett roligt minne du har av medlemskapet i förbundet!

– Festen i Slakthusområdet efter Arkitekturgalan 2022, där det kändes som alla hade postcovideufori – så roligt att få träffas och festa! Det var en kväll med stor gemenskap där det kändes självklart att vara med i Sveriges Arkitekter.