Tre minuter om …

Vi är nyfikna på att höra dig berätta mer om hur du tror att vi som arkitekter kan hjälpa till att hantera olika utmaningar, i samhället, yrkeslivet eller genom nytänkande projekt.

Vissa tillfällen och situationer tvingar oss alla att stanna upp, påminner oss om att reflektera och lyfta blicken. Kanske har nya tankar och visioner för världen väckts hos dig under den senaste tiden, som på gott och ont präglats av förändring? På Sveriges Arkitekters vlogg ”Tre minuter om…” kan du utbyta idéer kring hur vi kan möta utmaningar, och inspirera varandra inom kåren. En vlogg är som ett kort filmat blogginlägg.

Vad vill du dela med dig av?

Förändring kan på olika sätt vända upp och ned på den verklighet vi känner till och tagit för given. Vi är nyfikna på att höra dig berätta mer om hur du tror att vi som arkitekter kan hjälpa till att hantera olika utmaningar, i samhället, yrkeslivet eller genom nytänkande projekt. Vilka möjligheter till utveckling ser du? Vad kan förbättras, förändras?

Dela dina tankar i tre minuter – gör så här:

För att medverka behöver du spela in dig själv med mobil- eller webkamera och i max tre minuter, filmade i ett svep. Berätta om tankar du har, gärna med stöd i de tre frågorna nedan. Vi är inte ute efter studiokänsla utan snarare ett mer direkt, spontant tilltal. Det finns ingen deadline för inskick, vi tar emot bidrag löpande.

Svara på frågorna:

 1. Vilka utmaningar står i fokus för dig som arkitekt just nu?
 2. Har arkitektens arbete förändrats i och med dessa och i så fall hur?
 3. Vad i hur vi tar oss an dem, gör dig hoppfull inför framtiden?

Klippet laddar du upp i formuläret. Vi återkopplar till dig inom kort om ditt ämne blir utvalt. Vi lägger på vinjett, men behåller materialet från dig så gott som oklippt. Utvalda klipp publiceras på arkitekt.se och i våra sociala medier – ett varannan vecka. Samlat bildar talen ett arkiv för inspiration, framåt.

Tips på vad du ska tänka på inför din inspelning:

 • Fundera igenom vad du vill säga och gör en punktlista med stödord.
 • Var i en tyst och lugn miljö.
 • Tänk på ljuset och kameravinkel, så att du syns ordentligt, undvik motljus.
 • Filma i liggande bildformat.
 • Tala klart och tydligt.
 • Var engagerad – ditt engagemang inspirerar andra.
 • Pausa mellan varje fråga och inför nya ståndpunkter du vill lyfta.
 • Gör gärna flera tagningar innan du skickar in den du tycker är bäst.
 • Tänk gärna stort. I dina visioner finns varken regler eller begränsningar.

Anmäl dig via formuläret:

Genom att du anmäler dig och sänder in material accepterar du att Sveriges Arkitekter har fri förfoganderätt att fritt publicera och arkivera materialet i original eller i bearbetad form.

Se alla avsnitt

Här hittar de de tre senaste avsnitten och en länk till samtliga avsnitt på vår spellista på Youtube.