Hedersmedlem 2022 – Kersti Sandin Bülow

Sveriges Arkitekters styrelse har enligt stadgarna möjlighet att utse medlemmar till hedersmedlem. Kersti Sandin Bülow blev det i samband med Arkitekturgalan 2022.

Styrelsens motivering

“Ett rum har fyra väggar och sätter ramarna för ett inredningsprojekt. Med undantag för dem har begränsningar aldrig legat för Kersti Sandin Bülow. För inredningsarkitekten finns många yrkesroller och vår hedersmedlem har innehaft de flesta – med bravur.

Som inredningsarkitekt har hon skapat möbelklassiker och mottagit designutmärkelser. Som företagare byggde hon och Lars Bülow från grunden upp ett av Sveriges mest namnkunniga designmöbelföretag, liksom de senaste åren Sandin.Bülow Möbeldesignmuseum.

Som professor på HDK delade hon generöst med sig av sitt nätverk och sin kunskap om vad som krävs på arbetsmarknaden för en nyexad. Som sakkunnig påverkade hon regeringens designpolitik. Som doktorand i design vid Göteborgs universitet utforskar vår hedersmedlem omätbara kvaliteter som hälsa och skönhet.

I alla rum där Kersti Sandin Bülow klivit in har hon satt avtryck med sin glöd, driftighet och oräddhet; i varje position har hon kämpat för inredningsarkitekturens status och inredningsarkitekters villkor. Vår hedersmedlem har gjort inredningsarkitektens rum större.