Landskapsarkitekten och tillika landskapsingenjören Johannes Josefsson, LAR/MSA, Mareld landskapsarkitekter. Foto: Charlotte Sellbrandt.

Så tycker en kursdeltagare – om Steg 1

Landskapsarkitekten och tillika landskapsingenjören Johannes Josefsson, LAR/MSA, arbetar till vardags på Mareld landskapsarkitekter i Göteborg. Han har just avslutat den första upplagan av den digitala varianten av Steg 1 Arkitektrollen.

Varför ville du gå den här kursen?

– Jag ville bredda och fördjupa mina kunskaper i de delar som jag inte hade så bra koll på sedan tidigare.

Levde kursen upp till dina förväntningar?

– Ja, det har varit superbra och över mina förväntningar, även om jag tyckte det var svårt att veta vad jag skulle förvänta mig när kursen var digital.

Hur upplevde du att kursen var digital?

– Det var klockrent för mig. På fysiska kurser blir det lätt för många föreläsningar på en och samma gång och det blir svårt att ta till sig allt de säger. Nu kunde jag titta på föreläsningarna i min egen takt när jag hade tid. Jag tror inte att jag hade hunnit gå kursen om den hade varit över heldagar.

Är det något speciellt som du tyckte var bra?

– Ja, att vi har pratat mycket om hållbarhet, och det är superintressant eftersom det händer så mycket inom det området i vår bransch. Det har gett mig mycket att både lyssna på föreläsarna och diskutera med de andra kursdeltagarna.

Skulle du kunna rekommendera andra att gå den här kursen?

– Absolut, jag har redan rekommenderat mina kollegor att gå den.