Fira kollektivavtalets dag

Publicerad: 2021-03-17

Det är kanske lätt att kollektivavtal för givet. Men utan dem skulle vi säkert ha längre arbetsdagar, färre semesterdagar, lägre lön och sämre arbetsvillkor. Den 17 mars firar vi därför Kollektivavtalets dag med att samla ihop den information om kollektivavtal som finns på arkitektet.se

Kollektivavtalet viktig grund

Kollektivavtalet ger medarbetarna grundtrygghet i fråga om anställningsvillkor, löner, pensioner med mera.

Arkitekternas kollektivavtal

Den svenska arbetsmarknaden är genomreglerad av kollektivavtal. Inom hela den offentliga sektorn och i de flesta företag regleras anställningsförhållanden och anställningsvillkor av kollektivavtal. Sveriges Arkitekter har kollektivavtal med flera olika arbetsmarknadsorganisationer.

Teckna kollektivavtal för ditt företag

Det finns många fördelar att teckna kollektivavtal. Om du vill teckna avtal för ditt företag ska du bli medlem i Almega Tjänsteförbunden, Innovationsföretagen.

Pension

Här hittar du information om vad som gäller kring din kollektivavtalade pension.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nytt avtal klart för akademiker i kommuner och regioner
Kollektivavtal

Nytt avtal klart för akademiker i kommuner och regioner

Idag tecknade Sveriges Arkitekter genom AkademikerAlliansen nya avtal med Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Sobona. Avtalen innebär bland annat bättre löneprocesser och bättre enskilda villkor. I överenskommelsen ingår också en satsning på att förbättra chefers förutsättningar att utöva sitt ledarskap.
Publicerad:
Värdesätt akademiker i kommuner och regioner
Kollektivavtal

Värdesätt akademiker i kommuner och regioner

Nu förhandlar vi villkoren för omkring 75 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag. Sveriges Arkitekter och AkademikerAlliansens övriga 15 medlemsförbund menar att arbetsgivarna måste erbjuda anställningsvillkor som kan locka fler akademiker till sektorn.
Publicerad:
Krav inför avtalsrörelsen – bättre lön och villkor
Kollektivavtal

Krav inför avtalsrörelsen – bättre lön och villkor

Kollektivavtalet för arkitekter anställda inom kommuner och regioner ska omförhandlas nästa år. Det görs av AkademikerAlliansen, som kräver mer attraktiva villkor och bättre löneprocesser när de nu lämnar över sin krav till arbetsgivarparterna.
Publicerad: