Fira kollektivavtalets dag

Publicerad: 2021-03-17

Det är kanske lätt att kollektivavtal för givet. Men utan dem skulle vi säkert ha längre arbetsdagar, färre semesterdagar, lägre lön och sämre arbetsvillkor. Den 17 mars firar vi därför Kollektivavtalets dag med att samla ihop den information om kollektivavtal som finns på arkitektet.se

Kollektivavtalet viktig grund

Kollektivavtalet ger medarbetarna grundtrygghet i fråga om anställningsvillkor, löner, pensioner med mera.

Arkitekternas kollektivavtal

Den svenska arbetsmarknaden är genomreglerad av kollektivavtal. Inom hela den offentliga sektorn och i de flesta företag regleras anställningsförhållanden och anställningsvillkor av kollektivavtal. Sveriges Arkitekter har kollektivavtal med flera olika arbetsmarknadsorganisationer.

Teckna kollektivavtal för ditt företag

Det finns många fördelar att teckna kollektivavtal. Om du vill teckna avtal för ditt företag ska du bli medlem i Almega Tjänsteförbunden, Innovationsföretagen.

Pension

Här hittar du information om vad som gäller kring din kollektivavtalade pension.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Sveriges Arkitekters krav i avtalsrörelsen
Kollektivavtal

Sveriges Arkitekters krav i avtalsrörelsen

Avtalsrörelsen har startat för Sveriges Arkitekter. Likabehandling, stupstock och riktlinjer för distansarbete är viktiga krav som förbundet har lämnat till arbetsgivarparten.
Publicerad:
Nya möjligheter för anställda att studera
Kollektivavtal

Nya möjligheter för anställda att studera

Från 1 januari 2023 finns nya möjligheter för dig som är anställd att kompetensutvecklas genom studier, för att stärka din ställning på arbetsmarknaden. Du kan ansöka redan nu.
Publicerad:
Nya regler i LAS – det här gäller
Kollektivavtal

Nya regler i LAS – det här gäller

Den 1 oktober 2022 börjar nya regler i lagen om anställningsskydd (LAS) att gälla. Här kan du se de mest centrala förändringarna för dig som är medlem i Sveriges Arkitekter.
Publicerad: