Nominerad Guldstolen 2023

StickerApp kan vinna interiörpris

StickerApp i Lomma är en av fyra nominerade till Guldstolen. Vinnaren avslöjas på Arkitekturgalan den 9 april i Malmö.

Juryns motivering

Ett nybygge mitt i ett industriområde står i bjärt kontrast till de omkringliggande fabrikslådorna. Lockar med sitt snygga yttre av betong, trä och höga fönsterpartier. Ger en signal om något mer. Det visar sig vara en helgjuten produktionsanläggning. Inredningsarkitekt och arkitekt, en beställare med gediget formintresse och stor förståelse för arkitekturens mervärde samt en vågad entreprenör har tillsammans skapat en arbetsplats som är varm och inbjudande, tillåtande och med rum för gemenskap.

Den interiöra gestaltningen är sammanhållen. Väggar klädda med plywood, golv av terrazzo. En lågmäld färgskala och inredningens materialpalett av trä, läder och vävd textil med en estetik som står sig över tid. Maskinparken stoltserar i byggnadens mitt, med stora glasade ytor som skapar visuell kontakt med den omslutande kransen av kontor, mötesrum och pausytor, av ateljé och bibliotek.

Attraktionskraften i den formade miljön lockar medarbetare till produktionsyrket. Den ska även skapa mening och sammanhang i och kring produktionsleden genom samarbete med konstnärer från hela världen, en egen skapande studio och en syn på sig själva som ett community.

Entréplanets stora samlande matsal med restaurangkök kan öppnas och grannar bjudas in. Det bygger på tanken om involvering och förankring i platsen. Att bidra till bostadsområdet som växer fram alldeles intill.

Ett litet tvåmansföretag har vuxit till en arbetsplats präglad av gemenskap och kreativitet. Eldsjälars strävan och arbete mot samma mål har givit riklig utdelning i en miljö med skyhög trivselfaktor.

Fler nominerade till Guldstolen

Visa alla vinnare och nominerade
KTH Huvudbyggnad vinner arkitekturpris
Vinnare 2023
Guldstolen

KTH Huvudbyggnad vinner arkitekturpris

White Arkitekter
KTH Huvudbyggnad 43:3 i Stockholm vinner Guldstolen 2023.
Kvarter Jakob Mindre kan vinna interiörpris
Guldstolen

Kvarter Jakob Mindre kan vinna interiörpris

Marge Arkitekter och Anderwald Studio
Kvarter Jakob Mindre i Stockholm är en av fyra nominerade till Guldstolen. Vinnaren avslöjas på Arkitekturgalan den 9 april i Malmö.
Solen är nominerad till arkitekturpris
Guldstolen

Solen är nominerad till arkitekturpris

Specific Generic
Restaurang Solen i Stockholm är en av fyra nominerade till Guldstolen. Vinnaren avslöjas på Arkitekturgalan den 9 april i Malmö.