Ny entré till Vasaparken, Tengbom. Foto: Lovisa Ekvall.

Ny entré till Vasaparken

Ny entré till Vasaparken i Stockholm, Tengbom.

Vasaparkens branta möte med Torsgatan har varit en svår barriär för att tillgodose tillgängligheten till parken. Ett samarbetsprojekt mellan Stockholm Stad, Bonnier Fastigheter och Tengbom inleddes för att se över möjligheten att både tillskapa en bättre entré till parken men också möjliggöra en platsbildning längs Torsgatans långa och i viss mån monotona sträckning. Lågpunkten i parken längs Torsgatan med en vacker befintlig granitmur blev platsen för vistelseytan, rätt anlagd mot solens strålar. Här kan man ta sin lunch i ett skyddat tillgängligt läge och även ta sig vidare in i parken på ett enklare sätt. Platsen är också utmärkt att använda för små event och framtida konstutställningar.

Senaste inkomna projekt

Visa alla projekt
Hoppet förskola
Lekmiljö
År:

Hoppet förskola

Arkitektkontor: Mareld landskapsarkitekter AB
Hoppet förskola i Göteborg, Mareld landskapsarkitekter.
Rinkeby norra stadspark
Stadsrum och parker
År:

Rinkeby norra stadspark

Arkitektkontor: Landskapslaget
Rinkeby norra stadspark i Stockholm, Landskapslaget.
S:t Görans sjukhus
Vård och skola
År:

S:t Görans sjukhus

Arkitektkontor: Landskapslaget
S:t Görans sjukhus i Stockholm, Landskapslaget.