Nordic Forum, Liljewall. Foto: Anders Bobert.

Nordic Forum

Nordic Forum i Kista, Stockholm, Liljewall.

Kontorskomplexet Nordic Forum har fått en ny entrégård som gör det möjligt att ta arbetsmötet på en bänk i skuggan, luncha i solen eller träna i utegymmet. På uppdrag av ägaren, Revelop, har vi ritat och projekterat en helt ny entrébyggnad med omgivande entrégård samt upprustning av fasaden. Platsens utformning är inspirerad av det nordiska, stillsamma och lugna, där materialval och tilldragande växtkompositioner är framtagna för att stärka platsens upplevelsevärden året om. Med nya strukturer samspelar en varierad och genomtänkt landskapsplanering med ljusdesign.

Den tidigare entrésituationen hade stor förbättringspotential. Ett entrétak fanns visserligen och en tydlig körslinga som landade i en cirkel framför dörren. Men här välkomnades snarare taxibilar än gående och bilarna parkerades på hedersplats framför entrén. Intrycket var funktionellt snarare än välkomnande och tankarna gick osökt till en tid då bilen bjöds in som hedersgäst. Nu står istället människan i centrum.

Senaste inkomna projekt

Visa alla projekt
Hoppet förskola
Lekmiljö
År:

Hoppet förskola

Arkitektkontor: Mareld landskapsarkitekter AB
Hoppet förskola i Göteborg, Mareld landskapsarkitekter.
Rinkeby norra stadspark
Stadsrum och parker
År:

Rinkeby norra stadspark

Arkitektkontor: Landskapslaget
Rinkeby norra stadspark i Stockholm, Landskapslaget.
S:t Görans sjukhus
Vård och skola
År:

S:t Görans sjukhus

Arkitektkontor: Landskapslaget
S:t Görans sjukhus i Stockholm, Landskapslaget.